Проверка на документите

The Elegant Universe CD1 CD2 CD3

Посветен на доста интересна и недоказана теория за устройството на суб-атомните частици. Обяснява съществуването на паралелни вселени, а от формулите се доказва съществуването на 11(!) измерения. Това до някъде хвърля светлина върхху паранормалните явления и постоянното бръмчене на летящи чинии в небето. От физици за лаици.

India – Kingdom of the tiger @Arena ако работи

Неангажираща и приятна история за Индия през 19 век и един-два тигъра. Заснет с качеството и визуалното богатство на IMAX. Дано скоро да достроят салона на Стамболийски, за да гледаме какво са направили в оригинал. Особено близките кадри на тигрите са много ефктни, доста са се постарали да ги измъкнат от зоологическата или са снимали в резерват.

Като го зяпах се замислих дали в Бълария въобще някога сме имали див лъв или и националните ни символи са гепени отнякъде. Примерно берлинчани са си избрали мечка и си я имат, а ние този лъв от къде го измислихме.

Bush’s Brain (2004) @find-bg.com

Това не е научно-популярен за мозъка на приматите, а документален за Карл Роув. Той е човекът направил Буш губернатор на Тексас и два пъти президент и в момента дърпа конците на световната политика. Мастърмайнд на политическите машинации, неговите опоненти рядко се измъкват неопозорени, а двама от тях дори са лежали по 27 месеца в затвора. – пратил държавен служител да им помага с кампанията и дни по-късно раздухал нещатата в пресата. Доста добър познавач на американската душа, след като още на младини вижда потенциала на W-то за президент, другите републиканци смятали идеята за нелепа.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *