Ден за оперативка

Напоследък ставам към 10:45 и за 10-тина минути се замъквам от пазара Ситняково до около Райфайзен банк на Орлов. Без вестници и телевизия наблюдавам живота наистина. Дими от Биг Брадър пие самотен първо кафе в “Енигма”-та, а по-надолу Ники Кънчев неглежарка си пазарува нещо за ядене на суперчето. Пред БФС има полиция и журналисти, нещо става, но не виждам джипа на Батето, значи е маловажно. Наоколо е пълно с млади хора, които ядат дюнери и не им пука от нищо.

Най-интересно е пред нашия офис, където изведнъж се е паркирало цялото производство на BWM и Mercedes за последната година – групировката има оперативка. Поразблъсквам тълпа бодигардове в коридора, за да си стигна до компютърния отдел, гледат лошо тъпите копелета. Май така са тренирани и не от нелюбезност. Шефчето на локалната охрана е мой човек и ги спокясва. Той има излъчване на сериен убиец и добре усещат, че е способен да начупи ръцете на трима преди да се разбре какво става.

Оттатък на 100 метра през “реката” пък телевизионерите са се натикали в сините пежа бръмчат по центъра, “преследвайки новината” или просто ученичките с къси полички. Кефи ме този квадратен километър кооперации-съборетини, защото тук се случват/замислят половината събития в държавата. А на външен вид е изключително спокойно.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *