Мадафакин парников ефект

За пореден път излизах и се намръзнах 🙁 Терасата ми е източна и сутрин пече слънце и е жегичка. Умувам към 5 минути по въпроса и се обличам пролетно, раишли. Докато сляза пред блока слънцето го няма и вее виелица. Три пъти тази пролет тръгвах на работа без яке, три пъти ме валя дъжд вечерта.

Освен лошият ми късмет, виновни са ми лакомите петролна и въгледобивна индустрия. Гледах филмчета по въпроса и се убедих, че положението е трагично и не се вземат никакви мерки. Клинтън подписа портокола от Киото, Буш (арабската марионетка) го отмени. Кери беше обещал поне да го предоговори… В цял свят въгледобивната индустрия получава към $250 милиарда държавни субсидии. Даваме ги за по-големи заплати на миньорите, но реално отиват за съсипване на озоновия слой.

След 30 години ще е много забавно и нашите деца ще имат уникални проблеми с природата. България ще е в субтропиците и ще си имаме 2 дъждовни сезона и яко жегаво лято, петролът ще е на изчерпване и много дефицитен, а половината култури няма да сакат да растат по полетата. За колите ще измислим все нещо, ако трябва ще станат като на семейство Флинстоун, но този петрол не е много нужен за лекарства и пластмаси и ако бяхме по-умни щяхме отсега да го пестим. Селското стопанство ще се реши с генно модифицирани домати, които освен че ще са с вкус директно на шопска салата, ще могат да казват и колко е часа. Най-интересно ще им е на Бушовците от по-южните щати, през сезона ще ги пердаши тайфун всяка седмица 🙂

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *