Индексиране на цените

Онзи ден хазяйката беше заформила купон следобеда, пиеха кафе и пафкаха Карелия Слимс със сестра си и още някаква 70-годишна мадама. Гостенката беше абсолютна селянка, защото говореше на твърдо и много крещеше, чувах я чак от моята стая. Нещо се бяха разпалили на тема “комунистите и седесарите” и селянката яко хиперболизираше фактите и си налагаше мнението с мощен вой.

Малко след като си тръгна бях привикан и “Моето момче, дай да вдигнем наема от 120 лева на 100 евро”. Ако беше на майтап, щях да кажа “Тая фантастика къде я чете”, ама се наложи да си затрая. Това не е реалната сума за една шибана стая и дрипаво балконче, защото 4 етажа под мен същата стая скоро я дадоха за 120. Обаче върви обяснявай на човек, който си търка ръцете да награби кинтите.

По план скица трябваше да дам 200 лева за Ноември и още 120 заради сестра ми, която е временно при мен. 320 общо, не е зле за 20 квадрата. След кратка полемика смъкнахме до 150 за мен и 60 за сестра ми. Най-тъпото е, че с моите пари нейната дъщеря си прави ремонтчета и си слага дограмички от няколко месеца, а при мен не е мръднало от 30 години. Критиките към мен са, че не съм си подреждал стаята и съм си държал болкука в чували на терасата, което “викало” хлебарките. Интересно те как знаят за него и се сещат да изпълзят от отдушника в кенефа. После преминават 3 врати до боклука ми, но явно им е много мразовито и ги е страх от гълъби, защото не съм ги виждал да миткат по терасата.

Не знам кво да правя. Адски ме мързи да си местя багажа, едвам го домъкнахме с Мони преди една година. Май ще си цакам по 150 и ще си трая още няколко месеца.

You may also like...

10 Responses

 1. kibagami says:

  Баси инфлацията .. що пък да не ти увеличи наема … за тази голяма стая, даваща ти пълна лична свобода .. шибана капиталиска.
  Аз ако съм на твое място ще се изнеса без предупреждение, пропускайки да платя последния наем …

 2. chaotic says:

  и освен наема и неплатени сметки. да е пълен оргазмът.

 3. c_z ? says:

  копеле, сега е май моментът да ти вкарам пак офертата от началото на тази година, м? ебияудъртатадупара таа! 😀

 4. sekwent says:

  тя един път като види, че става номера, ще започне да си измисля причини през седмица и да те действа – БЕЖ ОТ ТАМ !!!

 5. zazie says:

  syglasna sym s einfoodeinz! tiq sa piqvici. dadesh li pryst, otiva ti zadnika!

 6. d3l says:

  съквартирантьтие! говори бай брадър. днешната мисия е… свилене (това си ти), изплющи са с дъртата брантия.

 7. chaotic says:

  или я удави в банята, дееа лонгоза и с лонгоз.
  бай брадър 2 е урот.

 8. Bruce Wayne says:

  делянчо, герантофилче прикрито :DDD

 9. sekwent says:

  изплющяването ще помогне 🙂

 10. д says:

  наистина се махай, право казват хората. моят хазаин за втори път ще ми вдига наема и се ослушва да мазне един нов латекс дори, а колко неща се рушат..незнам кой точно ден сядайки на дивана ще стана от земята. и обратното е възможно но то е дълга история с теракота и поставането й.
  150 леха са супер сума, но за още 50 ще си вземеш другарче и ще си намерите двустаен и няма да й търпиш изкуфелите безумици. е ще давате пари за сметки отделно, но опасността някой ден да се върнеш и да е празно щото бабата забравила ключювете я на вратата отвън я пред входа е нулева. ти си знайш

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *