26 000 тояги по капитализма

Домързя ме да отида на лекции и си измислих задачката да бекъпна писанията. За 9 месеца активно бложване съм изплювал 26 000 слова, или 92 страници на Word заедно с картинките. На spit сме изписали 22 000 за 14 месеца, които са 50 страници с Times NR 12.

Не са толкова много, сигурен съм, че колеги-графомани ги правят за месец. За сравнение “Невромантик” на Уилям Гибсън е 80 000 думи. Обаче са доста повече от разни блогове с по 20 поста. Като всичко друго и писането има нужда от една определена степен на сериозност, над която вече има смисъл. За да имаш смислен блог първо трябва да си луд, второ трябва да имаш нещо за казване и трето трябва да съблечеш официалния костюм и да покажеш някоя кирлива риза. Никой не умира да ти чете общите приказки, повярвай ми.

От друга страна можеш да разчиташ само на информция, без да разкриваш нищо от себе си. В този случай се изискват някаква професионални знания, фокус (евентуално компетентност) по някоя тема. А третият начин са анонимните блогове, където човек си излива яко изтерзаната душа. Мистификацията на реалната личност позволява и голяма доза художествена измислица и не рядко цялото това ебане е плод на нечия болна фантазия. Моят блог е смесица между първите два вида с епизодични забежки в третия 🙂

Успешни блог модели:

-информационен блог: raynerape.com, eenk.com, g
-личен блог: pro_01, yovko.net
-таен блог: bghotpussy, miloshevich

You may also like...

4 Responses

 1. chaotic says:

  батка, щом коментираме редовно значи има какво да се прочете…

 2. камбан says:

  не./.. витамините 🙂

 3. sekwent says:

  аз мисля, че трябва нещо да наругая за да затворим кръга…ама чакай да го измисля 🙂

 4. RaynerApe says:

  Всеки път когато открия своя леко позападнал напоследък сайт сред “успешните информационни блогове на родното уеб пространство” на нечий блог ме изпълва една искрена благодарност към всички, които го посещават и поддържат амбицията да продължавам неговата поддръжка с нови сили. Макар да не мисля, че спадам твърдо в първата група – често си позволявам да залитна към втората – но именно тя, първата, е към това, което се стремя. Благодаря, че ме спомена на своя сайт!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *