Google (L/R)eader

Напоследък съм разширил блогокръгозора си от 5 на около 30 сайта и ми се яви нуждата от RSS. Live Bookmark на Фирефох не е лош, но запомнените сайтове остават локални и се изисква чанч и плъгини, докато синхронизираш bookmarks от домашния на служебния, и на лаптопа, и на село и на де що машина сядаш.

Google Reader е гъзарският RSS четец който ми оправя живота. Даже си има шорткъти – “V” е view и отваря поста в нов прозорец от оригиналния сайт. Обаче чуват се едни гласове – Гугъл били мафия, много власт имали и от сорта. Хората просто са иновативна компания, измислят услуги, които те лично да си ползват, пускат ги без пари и избиват рибата. Първи са на пазара и изработват качествено. Направиха Google Earth – Yahoo и Бил Гейтс веднага го захапаха и си имат техни версийки. Ако гугълците имат таен договор с правителството на Китай да показват снимка на гора вместо къщата на баба ми – отварям конкурентния сайт и си я намирам. Отделно супер работа ми вършат Analytics и SketchUp, а Blogger, Gmail и Video са стандарт. Та тия години не е въпросът дали да използваш или бойкотираш Гугъл, а как да се научиш да използваш всички услуги на Гугъл. Поне докато не се издънят с нещо.

You may also like...

4 Responses

 1. February 6, 2008

  […] следя 177 226 блога или поне толкова фийда се мъдрят в рийдъра ми. Няколко дни мъча да понамаля броя на непрочетените […]

 2. July 31, 2009

  […] искаш да ползУваш Like функцията на Google Reader,  по-добре си напиши един профил, най-горе на екрана […]

 3. June 4, 2010

  […] няколко месеца в Google Reader пуснаха опцията Play, която върши точно тази работа, но […]

 4. July 2, 2010

  […] Кои от постовете напоследък получиха най-много “гласове” в Google Reader. […]