Защо трябваше да гласувам за Волен

Макари луд, Волен е пич. За нула политическо време направи скока от слабо известен журналист до сребърен медал на президентските избори. Пръдливците от “Новото време” потрошиха 1,2 милиона за кампания на предните парламентарни и не можаха дори да качат до 5%-та бариера. (Парите им май идваха от секс-фараона Жоро Торнев, който като бивш режисьор на “Ку-ку” има привилегията да снима порнография в София на пук на родните закони. Други хора без “гръб” се бяха пробвали и полицията ги надуши и опандизи точно за два дни).

Защо Сидер Войвода успя:

Волен говори на Български, а Първанката шпреха на друг език, наречен Политически. Волен казва “Ще отучим циганите да крадат”, а Седефчов: “Ще търсим политически безопани пътища за диалог с ромската общност в контекста на една обединена Европа”. Целта на изказванията е различна, изразните средства също. Волен обявява позиция, традиционния политик бяга от такава чрез сложно звучащи езикови каламбури. За всичко.

Волен е технологичният политик. Използва силата на кабелната телевизия, докато другите си блъскат кратуните за контрол над ефирните БНТ и бТВ. Предаването му е само 10 минутки на ден и няма грам бюджет и сценарий. Излиза там и казва каквото му тежи. Ако другите правеха така, за него нямаше да се намери място в политическото театро. А ако ползваше интернет като канал сигурно пак нямаше да постигне нищо, защото хората с интернет живеят в глобална държава и не ходят да гласуват в местните си. Волен подкара нещо като кабелен политически блог и изби рибата. Напрао я издърпа от водата и я прати да гласува.

Волен е next-generation медиен политик, нещо дето и на Запад едвам го има, първото дете от брака между първата и четвъртата власт. Защото хората могат да се разбунтуват само срещу това, за което са наясно (като например вятърните мелници на Тероризма, които са литературна творба на Карл Роув от екипа на Буш). Журналистическата школовка на Волния му позволяват да управлява и едновременно да преценява и манипулира общественото мнение и това го издига едно ниво над другите алабаши, които просто гледат да се лепнат на някоя камера и врънкат репортерката да застане откъм “фотогеничната” им страна. Дори черния PR може да си го изфабрикува сам в релно време от трибуната на НС, няма нужда да звъни на щатните и да свиква “кризисни щабове”

Волен е воден от кауза, и то не традиционната – дай да забогатеем и затлъстеем за сметка на раята. Човекът иска да оправи държавата, не просто младите моми в селото. И сигурно би направил всичко по силите си да изпълни патриотичната си фикс идея. И май трябваше да му помогнем. България няма ударна мощ, само няколко кокошарника с вътрешен ред на поделения и Болен няма как да е следвашия Хитлер. Не можем да нападнем дори Айтос, Ивана ще се качи с един мегафон на покрива си и още преди да е стигнала до “Това е парчето” бойния дух ще е сломен, а личният състав – дезертирал в най-близката…

Волен е титан
и в неговата медийно-Шампионска лига играят само трима души – той, Бойко и Слави Трифонов. Славчо също е способен да вземе на абордаж цялата политическа система и за месец да спечели произволни избори. Обаче два фактора го държат настрана от политическото блато: “възпитание с ценности” и “селски инстинкт за самосъхранение”. Възпитанието го дърпа да се занимава с малко по възвишени неща като вицове и песни, а инстинкта му го предупреждава да си стои на екрана, а не да ходи там, където бият и убиват. Един компромат и половин досие да му спретнат и цигулката му ще вие само на умряло, а рейтинга му Дълго ще е близко до нулата. Слави може да е леко тъп, но човек с морал, а хората, които дърпат конците в тая държава са два типа: потенциални самоубийци и доказани главорези. За Тях Трифонов е удобна опозиция за моментните им политически пионки и дори биха му помогнали, ако нещо му разклати стола – понеже Трифонов играе по правилата и е предвидим. Нека търси печатните грешки по вестниците, а народа да се зомбира и да бачка във фабриките.

Волен е политическа шега, а как по-добре да блеснем в Европа с доброто си чувство за хумор – да си изберем президент-циклофреник. Е, не е това заболяването, ама на пича определено му има нещо в начална фаза. Жордж Ганчев също му хлопаше дъската и успя да се класира трети на едни президентски, та си пропуснахме шанса да направим нещо запомнящо се за световната политика. Представям си всички президенти как се събират за снимка, а Болен е клекнал встрани и се крие в саксиите от агенти на ЦРУ 🙂 Абе щеше да е яко!

Волен се бори с циганите, но и за циганите, вместо да се възползва мазно от гласовете им и всячески да отлага проблемите за идните правителства. Всяка работа по тези въпроси е в полза и на двата етноса.

Мене ме нема в целата схема пее Сидеров и наистина е така. “Атака” са машата на народа в протеста му срещу мутренско-политическо-комунистическата хранителна верига, която явно е удобна и бързо се забравя от всеки, хванал се на хорото и обзавел се с нов мерцедес от чуждия труд и данъци.

Волен се бори на първо място за законност и делото му е благородно! По-добре да има повече Сидеровци, отколкото повече Паравановци.

You may also like...

2 Responses

  1. cx says:

    късно… свърши то.

    готви се за след време – и волен все някой трябва да го защитава в публичното пространство 🙂

  2. Петър says:

    Поздравления за макар и малко закъснялата обективна статия. Волен в никакъв случай не е светец и могат да му се зададат много неудобни въпрси, на които той вероятно няма да може да отговори. Интересното обаче е, че никой не му ги задава. Вместо това го заливат с незаслужена помия и непроверени факти, повечето от които – откровени лъжи.
    Но колкото и да не е чист Волен, в неговата биография поне не присъстват всички негативи на милия ни сегашен президент – Агент Гоце. Може би, България наистина трябваше да избере по-малкото зло…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *