"Стандарт"-но остри

Извадки от миналогодишна статия, възхваляваща предишната атака срещу АренаБГ. Авторът е някоя писарушка. Когато журнаГлистите говорят, боговете мъчлат. Дори “боговете на пиратството”. Нема по-беден речник, батко.

“Между 10 и 15 млн. лв. всеки месец печелят хората, които стоят зад собствениците на торент-тракера arenabg.com. Това твърдят висши полицаи. Толкова излиза и сметката, направена отчасти от признанията на Елиян Гешев в медийното му интервю миналата седмица. На ден в сайта разменят файлове по около 500 000 хиляди души. Около 25 на сто си плащат, за да теглят филми, музика и софтуер, без да се налага да споделят свои собствени файлове. Това прави по 600 000 лв. дневно.”Нещо не ви бива в бакалската математика. С 600 бона на ден лицето Елиян Гешев може да купи не само булевардното ви издание барабар с новичката сграда, ами и целия Министерски съвет барабар с Петорната коалиция. След като един сводник – Ванко 1 успя да си напазарува алинейка от БСП, то Елиян не би пренебрегнал себе си и би вкарал торентите направо в Конституцията. Ходи арестувай после.“Гешев няма специално компютърно образование, обича да се кичи с титлата хакер и дори съставя легенди за себе си, че е загазил заради хакерството си. В масивите на МВР той обаче не е регистриран за компютърни престъпления, а за измами. Занимава се с тунинговане на автомобили. Известен е в средите на компютърните пирати като Елиян, а “Стандарт” посочи името му като човека, криещ се зад payforfree преди месец, когато разкрихме, че близки до СИК стоят зад arenabg.com.”

Не бях чувал за измами с тунинговане. На клиент му е паднал спойлера и той не е уважил рекламацията? И на теб, авторе, май ти липсва образование. Не звучи добре “масиви на МВР”, да, по-компютърно е, ама да беше писал “архиви на МВР”. А ако Арената беше на СИК, щеше за цъфти и да върже, да имат офис, където полицията да идва да си пие кафето и… да ти забранят да пишеш за тях.

“Държанието му е типично за член на организирана престъпна група. До него се стига през няколко души използват се прима карти за мобилна връзка, почти никой не знае физическото му местонахождение”, разказват полицаите. Работата му – да администрира форума на сайта и да насочва потребителите към интересни файлове, предизвиква дискусии. “Типичен манипулатор измамник, който печели добре от способностите си”, казват полицаите. “

Редовият български журналист създава впечатление на зле трениран примат с пишеща машина, който печели скромно от способностите си и се е захванал с това, защото не го бива за таксиджия… казаха полицаите.

You may also like...

3 Responses

 1. dzver says:

  При положение, че полицията ползва сталинистки криминални методи за контрол на населението, единствено може да се справи с тях някой с изчекнат подход.

  На мен payforfree не ми е симпатичен, но той определено се справя до тук.

 2. Bruce Wayne says:

  не трябва да си правят такива експериментални арести дори върху най-големия мизерник!

  за една камара други престъпления знаят, но не си мърдат пръста, щото нямат келепир. става дума за по-ниско ниво, но и министъра им е същия бастун

 3. bay says:

  Така както е тръгнало, полицаите ще спрат музиката и в дискотеките заради нарушени авторски права. Не че това не им е минало вече през ума де, ако ще вярвам на местния шериф!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *