[клип] Викито раздрусва палмата

Дай на младите телефон с камера… и те ще се запишат как танцуват кючек. Това нито ЦРУ, ното КГБ го бяха планирали, че и циганите имат какво да ни кажат чрез музиката си. Според една още топлата теория, младите момичета обожават чалгата, защото им дава морално основание да се разголят малко повече, да радвижат дупе и бедро и да блеснат пред евентуалните ухажори или поне да излязат едни (стегнати) гърди пред конкуренцията. Съответно и момчетата ходят на фолкотека, защото там се навъртат топ офертите, всеки иска да гледа мача на Бареселона, не на Сокол-Горубляне. Жестовете се променят, но играта остава същата, дали ще чрез виенски бал или маанета, после вкъщи е едно и също.

Фолк-попа е новата естрада, 90% от песните носят смисъл колкото тези на Роси Кирилова, но поне са ритмични и стават за танцуване. Щеше ми се артистите на WARP да са на първо място в класацията, ама явно ще са тези на Пайнер. Животът винаги ходи с една крачка напред, па ние, дето се бараме за интИлегентни, сме най-големите смешници.

You may also like...

10 Responses

 1. velqn says:

  Така е. И на мен ми се иска WARP да са по-напред, но как да стане това, когато даже част от интелигенцията се оказва псевдо. Последен пример е с една известна албанка, която не е от село, но е селянка, която не е злобна, но е е самата злоба и т.н. Артистите явно се сдушват добре с чалгарите. Ебати пръднята.

 2. Bruce Wayne says:

  Катето Евро ли визираш?

  Според мен псевдоителигентните се изказват ПРОТИВ чагата. едно течение в музиката не може да бъде нещо негативно, иначе въобще нямаше да съществува. все едно тръгнем да зачеркваме Метъла щото не ни харесва в един момент

 3. Слави says:

  Всичко туй е направо самата шаячна правда, ама куцото е, че музиката има умението да заформя култура около себе си, а тая културка дето я изповядват чалга-ултрасите (включая и америкнската чалга) нещо хич не ме прави оптимист за бъдещето. Бой, ебане и сръбска музика май вече не е лаф, а визия на доста хора за живота. Ти сещаш ли кви ценности (?) и въжделения (тип щения) ще се оформят в главата на едно 14 годишно дете чийто ролеви модели са Азис, Весна, Ванко 1 (слагам го като прототип на хамерикански чалгар) и Дражето от Ямбол (макар че…)?

  Иначе си прав, музиката си е музика и я слушат и доста хора с непромити мозъци, ама само като пийнат си признават, щот нали сме с “вишо” и не правим такива неща:)

 4. Bruce Wayne says:

  честно, не виждам от МТV да се сипе някаква по-възвишена култура за младите

  дали ще са американските печки (50 цент) или нашите печки (кондьо) – еднакво неграмотни и безписмени са

  не знам дали решението е да им насочим пистолет в главата и да ги караме да слушат Моцарт или да ги оставим да ходят по земята и да решават сами за себе си. ти би ли приел такова насилие, да те карат да слушаш нещо извън твоя вкус? идва професор Иванов и ти сменя песента на плеъра с едиквоси, няма ли да изпищиш на умряло??

  да не забравяме един първообраз и титан на ранния фолк – лицето трифонов. не замърсява ли ефира много повече чрез хумора, отколкото чрез песните си?

  заключение: нека всеки пее свободно, туй е дело възвишено, полет на душата. а душите на професора и на циганина са еднакво тежки !!!

 5. Димитър says:

  Чалгата ще си отиде с времето, просто сега такава е модата. Аз освен за американска (афро- и селска) чалга не се сещам нито за английска, нито за френска. Странно, нали?

 6. Bruce Wayne says:

  Те и за пънка така казваха 😉

 7. Слави says:

  А, дойдохме си на думата!

 8. sekwent says:

  ти си се побъркал…

 9. tania says:

  добре де, и как се справя човек като теб, когато жена му е чалгарка?

 10. Bruce Wayne says:

  ами клатя цици и… проклинам моногамията 🙂

  иначе Коцето и Райна са ми доста по-симпатични от ДЖ Стивън и Лили Иванова. то на практика в българия се прави малко рап и десеторно повече чалга, друга музика не знам да се случва.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *