Дриймверк?

Професиите, които ме зарибяват, но никога не съм имал смелост да пробвам. Май ще си остана Флашмайстор, че повече пари дават 🙂

Таксиджия

Въртиш геврека и пълниш “жабката” с кинти. При този трафик е идеално, хубава тарифа за “престой”, 3-4 светофара и всеки курс ти е на плюс. Нощните смени ще са ми екстра, мразя да гледам всичкия тоя народ по улиците. Мога да печеля клиенти с точно ресто и DivХ мултимедийно шоу в колата. Лошото е, че не съм достатъчно агресивен за тази професия и няма да взема много титли при сбиванията за места по стоянките.

Продавач на книги

Какво по-сладко от това да прочетеш хубава книга, после да я загънеш обратно в наелона и да я препоръчаш на клиент с умен поглед. Повечето продавачи на (първа ръка) книги изглеждат доста интелигентни копелета, които го правят главно заради идеята и в по-малка степен за прехрана. Лошото идва рано сутрин, когато се инсталира и подрежда сергия и после късно вечер, когато стоката се опакова обратно и пренася до някое близко мазе. Репликата “Шефе, сложи един климатик, ко се праиш на гъз” няма на кого да я пуснеш, а зимата дават един филм, “Снегът, моя приятел”.

Алпинист за външна изолация

Вземат по 2 бона и си кютат по собствено темпо и разписание. Много вар и много лаф моабет, обаче ми става лошо от високото. Заеби.

Копирайтър

Да пишеш глупости и да ти плащат (добре). За това може и да ме бива, но не съм имал смелост да кандидатствам някъде. И как сам да се преместя от 0 на 1 в графа “реализирани кампании”?

Таен агент
(на Щази, ако може)

Тоя Борн че го турим у левия си джоб 🙂

You may also like...

6 Responses

 1. lawyer.bg says:

  чувам, че мосад си търсели хора.. нищо, че са на другата страна на барикадата 😉
  тука някъде май беше формата за кандидатстване. и да не забравиш да пратиш картичка от първата ти дислокация като таен ейджънт. гхе-гхе 😉

 2. alvin says:

  Ами ако си в книжарничка? Седиш си на фотьойлче (щото ще е от готините книжарнички), четеш книжки и ги препоръчваш на хубави хора.
  Мммм.

  Иначе с изолацията има повече пари, стига да бачкаш всеки ден. Обаче като сам си шефстваш, се събират много “дъждовни” дни.

 3. lyd says:

  http://lydblog.wordpress.com/2006/11/11/%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d1%8f-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d1%8f/

  ето тук съм писала и аз за работата на мечтите ми. вчера,докато метях кухнята, пак си мечтаех за нея 🙂

 4. Anonymous says:

  Пич, колата от престой не печели, а се вкарва в разходи за съединител, скорости и т.н. Така че на таксиджията не му е изгода да те държи на престой, задръстванията в София не са по вина на таксиджиите. Плюс това докато те търкаля тебе + престоя може да кара 2-3 клиента за същото време при нормална пътна обстановка.

  Сърдечни поздрави,
  Шишо Бакшишо

 5. Bruce Wayne says:

  @lyd: и аз съм си го мислел за чистач по частни фирми. ако ги събереш 3-4 фирми се получават добри пари за сравнително малко работа. ама трябва да се става супер рано и е много непрестижно 🙁 тва си е за възрастни жени

 6. Ivan says:

  Аз пък си мечтая да работя милиардер. На свободна практика. Да не ми се налага да се занимавам със сделки-мелки и акции-макции, ами просто да харча огромни суми пари за всякви глупости, да се напивам яко, да друсам и да съм скандален и никой да не може нищо да ми каже:) За подобна професия не ти трябва нито диплома, нито образование. Нужни са ти само няколко милиарда долари или евро – и аре!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *