Отново за родната парцалистика

Интересна статия и към 100 коментара в E-vestnik относно информационния слугинаж и “диктатурата на некадърниците”, която цари из българските медии. Журналята използват интернет, за да си изплачат душата, понеже нищо такова не могат да кажат в изданията си.

Panajot:
Немците са наясно отдавна, че Гочева е превърнала вестника в еднолична фирма, но не бързат да я сменят, защото тя демонстира връзки с политиката – приятелка на президента, на министри, слага се на премиера. Защо са тия пи ар публикации за Овчаров, Румен Петков, както е писал един по-горе и с Шулева и др.? Всичко е за да е близка с властта и така да си укрепи позициите пред немците. Тя постоянно пуска пи ар публикации за политици от всякакъв цвят, за да e добре с всички и да не се оплакват от нея. Прилича на проститутка – на които не е поискал, на него не е бутнала. Иска да прави по-добро впечатление, в сравнение с Труд, от който вероятно се оплакват пред немците, защото комплексарят Тошев от време на време се дърви на някой политик.
Гочева добре знае как изхвърча нейният учител Валери Найденов. Изгониха го от “24 часа” като мръсно коте от кебапчийница, нищо че беше жив паметник на българската журналистика, както сам се нарече. А той спечели от вестника много по-малко от Гочева – намаше време и беше по-страхлив.

Проблемът е, че и немците са страхливи и така журналистиката се изражда в далавера, средство за печалба.

Колега

Колега,
не мисли, че немците ги е толкова страх. Гочева е един надут балон – тя има стойност само като главен редактор на “24 часа”, вън от това си качество никой няма да се сети за нея. Според мен немците вече се чувстват по-сигурни, защото страната е член на ЕС и няма как политиците да ги рекетират или да им заплашат бизнеса. И сигурно ще предприемат някакви мерки, защото катастрофата с двата им вестника е пълна – тиражът на 24 часа в момента е 60-70 хил., от които се продават 65-70%. Дори безсъдържателния в. Телеграф надминава 24 часа по тираж от време на време.

Продават печатницита си във Варна, защото не са очаквали такъв срив на тиражите – за 5-6 години няколко пъти. И това при положение, че изданията на ВАЦ продават дискове, книги, раздават безплатно вестници “на врата” и т. н. маркетинг трикове.

А има по-прости средства да се закрепи тираж, които не струват допълнителни инвестиции – вестникът да се напълни с нещо за четене. Сега е само хартия за прелистване – пълни страници с пи ар интервюта с никому ненужни бизнесмени и депутати. 24 часа се изравни с Телеграф и дори със Стандарт, който е около 30 хил. тираж, но в два дни от седмицата е 70-100 хил., заради приложения и др.

You may also like...

2 Responses

  1. cybercrackerbg says:

    Не бих си амортизирал клавиатурата, за да пиша за свинята Гочева и кривогледото хомофобче Зюмбюлев за нищо на света. “24 гафа” е всичко друго, но не и вестник. Всички издания на ВАЦ не падат по-долу и не ги чета, камо ли да ги отразявам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *