За медиците и циците

Това нещо в средата, с грозденцето между краката, е Кристиана Вълчева, в чиято подкрепа половин народ носи тъпите лентички. Либийците щяха да си я оправят, но понеже прекалено много политици и пари са замесени, ги сложиха “в кюп” с невинните сестри и ги издърпаха. Така и не е ясно до момента кой дава парите за откупа.

Здравко от 1985г в Либия никога не е работил като лекар, а само и единствено като строител в южнокорейска фирма.Познавам го лично от времето 1991г,когато в болницата Джалла,в Бенгази се правеше ремонт и той се мотаеше по коридорите със син комбинезон и жълта пластмасова каска. 22г не е упражнявал професията си на лекар-педиатър,.Глупостите,дето си ги дрънка,че лекувал децата на министъра си ги вярва само той.Цяло Бенгази знае,че министъра” лекуваше” жена му,Кристияна,която също никога не е работила тук като мед.сестра,а като кафеджийка и метреса на главния секретар на Здравето,с ранг на министър,в административна сграда,която се намира на 500м от най-близката болница,а именно университетска болница Хауари.Ашраф,когото българските медии произведоха в доктор е един най-обикновен клиничен лаборант.При това е либийски гражданин от палестински произход.Според законите тук не може чужденец да притежава земя,а на този дядо му е собственик на 1000хектара земя в Тархуна от преди 100г.

Здравко,Кристияна и Ашраф тук никога не са работили с игли и спринцовки! Ь Ьшрафбе наречен палестинец,понеже поиска българско гражданство,за да бъде присъединен към групата на бг “медици”.В бг преса по едно време се водеха дебати за отделяне делата на трите сестри от делата на другите двама,без да се споменават имена,но стана ясно,че става дума именно за трите сестри Снежана,Нася и Валентина. /Тук май му е мястото сам да си зададеш въпрос.Какъв ще е въпросът ти зависи от теб.Отговора също./ От цялата тумба само трите български Снежана,Валентина и Нася са работили като мед.сестри.Покрай тях нашите медии нарекоха “Делото на медиците ни”.Заедно с нашите българи,от които само 3 са сестри и един клиничен лаборант на подсъдимата скамейка бяха и 11 либийци,между които и д-р Саад Ал Амруни,шефа и приятеля на Кристияна.Те вече са осъдени и това беше публикувано в бг преса.

Целият текст тук

You may also like...

9 Responses

 1. Marfa says:

  Нищо престъпно не виждам в снимка, на която няколко човека си изкарват приятно.

  А след като Здравко и Кристияна (които авторката на това нещо Ружа мрази искрено и лично) не са работили с игли и спринцовки, а като кафеджии и градинари, следователно са напълно невинни по обвинението, че умишелно са заразявали дечица със СПИН в болница. Сега, може да е неморално да се представяш за медицински работник, а да си кафеджия (като за това по върпоса можем да се осланяме само на лицето, представящо се за Ружа и непропускащо да се изтъкне, че пребивава в джамахирията от 15 години, но за целта да приемем, че не лъже), но едва ли е престъпление, което да заслужава разстрел или в краен случай доживотен затвор.

 2. Bruce Wayne says:

  ясното е, че родните медии ни спестяват сериозна част от фактите по делото

 3. Marfa says:

  А, то родните медии само по делото да спестяваха, с мед и масло да ги храни човек, факт! Което не променя факта, че да се снимаш на плажа в компания не е прстъпление, достойно за смъртно наказание (например и аз к’ви ли не компрометиращи снимки имам *изчервява се от неудобство*), нито пък варенето на кафе и градинарството са достойни за доживотен затвор престъпления.

  А ти не се връзвай на тази Ружа, жената явно има някаква вендета с въпросните Кристияна и Здравко. И аз имам мерак да хвърля една гора бой на някои мои комшии, както и имам неприлични помисли, касаещи сцени с дрелка в тях, ама чак пък да умирам от яд, че не са разстреляни, щото не спряха да правят ремонти, е отвъд мен! 😉

 4. Ghibli says:

  Няма лошо да се пишат и такива неща по темата, много е интересно дори да се прочете нещо различно и ново, обаче – в такъв вид и от човек, който не желае да се подпише с името си, информацията не заслужава доверие.

 5. alvin says:

  В неделя Крум Савов (Спортен Свят, НоваТВ) нещо зачекна темата за медиците и като се почна едно обаждане и плюене по него.. ебаси сладкия екшън.
  И по едно време се обажда една женица, на около 60-70 според гласа, която казва: “Аз съм от село Х /забравих кое, тя си каза/, Снежана живее тук. Сега си е у дома, никой не иска да я гледа. Тая жена е истинска, да ме прощавате, КУЧКА; само кмета и даскала и занесоха една китка. Тя за долари не дете, а цяла детска градина ще отрови. Продължавайте да се ровите, не им е чиста работата на всички!”

  Което, нали, сериозно разклати вярата ми в сестрите. В някои, де.

 6. Anonymous says:

  НСБОП: Е, как да не подгониш блогърите.

 7. Marfa says:

  Аман от хорска злоба. Едната жена е от Котел, съседка е на моя приятелка. Та Ани, моята приятелка, щом ще си клюкарстваме, се кълне, че женичката е много читаво създание. Нася това. Грозно е да се водим по хорската дребнава злобица и съседсктата омраза. Откакто се чу, че има мегдан да ги освободят, по мрежата се юрна явлението Ружа Братанова, 15 г. бг. мед. сестра в Либия, която не спря да обяснява как Здравко и Кристияна трябва да погинат, щото тя, Ружа, ги мразела. Остава да докаже, че Ружа е реално съществуваща личност, да обясни как е изкласила до медицинска сестра, щом не може да напише една четирибуквена дума без осем правописни грешки в нея, а накрая, ако всепак докаже, че е медицинска сестра, да разясни защо човек трябва да умре затова, че е варил кафе (пак според нейните думи). И защо трябва да гние доживот в затвор, защото имал весели снимки. И аз имам весели снимки, макар и не с чепка грозде на банския. Да се предам ли?!

 8. cybercrackerbg says:

  Реалистичен поглед, хареса ми.

 9. roujkabg says:

  Уважаема, Марфа,

  идете на Гугъл, изпишете името ми Ружа Братанова Ганчева и там ще намерите всичките ми писания, /сама не мога да ги определя като статии/ и ми изтипосайте

  едно изречение, където аз твърдя, че мразя медиците и искам техните смъртни присъди!

  Ако сте коректен човек, който не пише на ангро ще го направите.Ако обаче не намерите такова твърдение, смея да твърдя, че е само Ваше лично мнение, дължите ми ИЗВИНЕНИЕ точно тук, където твърдите, че аз мразя Здравко и Кристияна и имам лична вендета с тях, и че искам смъртните им присъди!? Бре, “Лична вендета”!?

  Как можа да Ви хрумне такова нещо не доумявам.Аз съм работила в Бенгази само една година, след което се озовах на 1000км от там със семейството си и никога не съм имала нищо общо с подобни хора като Здравко и Кристияна.От такива се бяга като дявол от тамян, защото не знаеш в какво могат да се замесят и това го видя цял свят.

  Само наивни глупачки и хитри свраки се врат между службите с цел облаги и то се видя кои са. Аз съм била там да работя, а не да търся лек начин на живот, връзки, облаги и прочие.

  Лично отношение имам към народа си, от който произхождам, както и към ИСТИНАТА и фактологията.

  За разлика от Вас аз живях и работих 15г в Либия, заедно със семейството ми.Съпруга ми е лекар- рентгенолог, аз мед.сестра . Сина ми колежанин. ОК. Познавам нравите,
  реда и традициите, здравеопазването в Либия, както и характера на работата, която върша и знам кое как може да се случи или не може да се случи.както имам и лични впечатления от някои от “медиците”по делото, които след завръщането им си станаха меддицински сестри.

  Различното ни отношение относно това дело се дължи на факта, че Вие не познавате нито фактите, нито Либия и Вашите симпатии са само и единствено на емоционална основа, в синхрон с медийната политика и правителствената кампания “Не сте сами”. Личното ми мнение е, че това бяха най- гнусните манипулации на народа ни, което извади на показ и неуважението ми към тези институции и поисках да кажа общоизвестни факти в Либия, но не и тук.,в България.

  Всеки има право да бъде умен колкото си иска или може, нали?

  Със здраве и уважение Ружа Братанова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *