"Лумпенизацията не е добродетел"

“24 часа” миналата седмица пак са пикали срещу вятъра, като са пубикували някакви глупости, все едно слушам лелките пред блока. Диляна Ценова обявява война на селяните и пъргаво се нарежда на почетната стълбичка, заедно с вече култовият си колега Зюмбюлев и шефката си Гочева. Няма нужда да викаме Mythbusters, за да покажаем, че статията се базира на торба градски легенди. И какъв приятен повод да отвърнем на тъпотията със злоба 🙂

Наркоманите идват от провинцията

Из “страната” липсват дилъри, хората не пробват хероин и не се закачат. От моите познати наркомани, 2-ма са от София, а един е от Варна. Не че няма активно друсане, но наркотиците са анфетамини и наркомани не се “произвеждат”

Работниците по строежите пренасят въшки, СПИН и чалга

И те са хора. Интересно от къде ги лОвят. И защо младите софиянци слушат денонощно поп-фолк, след като са откърмени с филхармония и Васко Кеца (роден на жълтите павета, често го подчертава)

Мигрантите са бандити

Вървим един път с Мартин през Попа и той вика “Абе, това е Чушката от Горна, известен крадец е”. Гледам отсреща – някакво момче и две ченгета го водят под ръчичка. Явно експорта на престъпност удря на камък в железните редици на МВР и тоя “играч” ще ни го върнат в камионетка да си го съдим. Проблемът на България не е, че се извършват престъпления, а че има начини да те да остават ненаказани.

Селяните са виновни за високите наеми

Един вид “изграбихте ни жилищата, сега няма къде да живеем”. Е да, но сега една панелка отива 100 бона и нямаше нищо против да я продадеш за толкова, нали. А онази нива от дяда ти на околовръстното, дето не ражда нищо друго освен магарешки бодил, продаде я и купи кабрио, нали. Ръстът на цените жилищата е резултат от общото икономическо развитие на страната и най-облагодетелствани от него са точно “старите” софиянци.

Боклукът не е на софиянци, ами на “другите”

Няма емпирични доказателства, че хомо сапиенс с кодрано “расте, но не старее” в ДНК-то потребва по-малко домати и найлонови пликове в битието си. Всички плащаме данък смет, но някои хора, поради конфликт на финансови интереси, от десетилетие насам не могат да организират извозването или преработката на отпадъците. СОС е съставен от 8-мо поколение софиянци, значи и боклукът си е ваш, личен.

“невъзпитанието се толерира”

Вероятно Дилянка има идея как да прокара закон за възпитанието, в това начинание я подкрепям. Който се оригне и бъде засечен да си бърка в носа – отнема му гражданството и се изпраща за 10 години добива камъни в Синеморец. Нека се “лумпенизира” там сред простите рибари, да разбере какво е загубил от софийския хайлайф

Бат Бойко подкрепя адресната регистрацията

Това е така поради две причини – избори и данъци. Икономически активните хора гласуват за десните партии и по-добре да избират него, отколкото следващия кмет на Казанлък. Отделно повече “глави” население му осигуряват повече субсидия от републиканския бюджет за болници, детски градини, любимия корумпиран градски транспорт. По втора точка си е прав човека и не става дума за “софийски визи”, а проста регистрация в общините. Държавата обаче ни е скапана и никой не иска да си има вземане-даване с нея. За да се регистрира народа трябва да има някаква минимална “аванта” и да се гарантира, че няма чакане по опашки.


България дължи на София

Какво? Платили сме ви достатъчно – в арматура и в компоти. Проблемите на София са утрешните проблеми на Варна, само където варненци нямат това усещане за богоизбраност и се задоволяват с епитета “морска”. Политика против централизацията трябва да се води на републиканско ниво, но това не значи Станишев да кърпи дупките по Цариградско Шосе вместо Бате Бойко.

София е била и ще бъде столица

Преди 130 години градът-герой е бил колкото днешно село – 6000 жители, а ние в Търново сме си имали Народно събрание и всички екстри. Защо тоя тъп цар ни е построил в тия баири бе, мамка му. След 130 сигурно София още ще е административен център, но не и икономически. Хелоу Букурещ.

You may also like...

9 Responses

 1. Sve says:

  Прав си, уважаеми съгражданино 🙂

 2. Pentagram says:

  Когато някой лумпен живее в провинцията или поне е израсъл там преди да нападне София, е нормално да му се е бръкнало в душичката и егото от тая статия. Аз съм кореняк софиянец, и ти казвам- точно такава е ситуацията, каквато е написана!Въпрос на гледна точка май френд!

 3. Bruce Wayne says:

  става дума за минимум етика, толерантност, уважение към другия. елементарно възпитание, което ПОВЕЧЕТО софиянци имат. но не всички.

  щеше ли да ти е приятно да си по някаква причина в Пловдив и да ти викат Пентаграм-лумпен 🙂

 4. neonlicht says:

  Тази статия е зле.
  Това от къде идва човек не го прави различен.
  Може да си софийско зле или такова от друг град.
  WTF!

  П.С.И аз съм от София.

 5. Anonymous says:

  коментара на Пентаграм е нагледно доказателство защо проблемите и противостоянието съществуват. Той не е заслужил с нищо това да е в София, просто по случайност се е родил там, но обвинява другите, че не били родени там.
  Такива като Пентаграм не разбират от елементарни демографски процеси и нямат глобален поглед върху случващото се.

 6. Longanlon says:

  “Тъпият” цар ви е построил в тия баири, защото те оформят почти непревземаема крепост а тогава това е било по-важно предимство за един град отколкото да е на търговски кръстопът по простата причина, че като че ли враждебно настроените армии са били повечко от търговците…

 7. Bruce Wayne says:

  тва е майтап бе човек, много ясно че по такива съображения Царевец е на скалите над реката

 8. Ivan says:

  Верно?!!? Айде сега ми обяснете защо Русе е на Дунава, а Кърджали в Родопите:):)

 9. Bruce Wayne says:

  за да има къде да пазаруват румънците? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *