[клип] Анелия feat. Миро Каризмата – Завинаги

Историческото обединение в двата клана в поп музиката най-сетне се случи. Поизгладнялото лице на Вивател се качва на пайнерския влак с добрия стар билет – сладникава балада с много викане, а “примоцията” е била тия дни в Шоуто (на оня с очилата). Спонсор на клипа е “Пътно поддържане” – Дупница, една компания, вероятно държавна, вкопчена в битка за пазарен дял и остро нуждаеща се от имиджова реклама. Може би маркетинговото усилие ше бъде подкрепенно и от ТиВи Спот, където Анелия и Миро казват слогана “Дупнишки асфалт – нас не ни е страх от дъжда”. Хубавите коли са “нов внос”, “осигурени” от автокъща А2, което е видно от рекламата в номерата, но се чудя защо не започнат дискретно да изписват цена и километри, ще им намерят пазар точно за седмица.

Нямам информация дали отново Люси е опитвал да строши режисьорското столче с килограмите си, но първите 40 секудни са патетична кино авантюра с трудна за осмисляне художествена стойност. Другият път очаквайте сцена от “Кръстника” или диалога в закусвалнята от “Глутница кучета”. Стилистично напомня фарса на Камелия с любовника-политик, но да не издребняваме.

Песни както тази слагат малко ред в родната полу-съществуваща културна индустрия, където най-големите звезди са музикални изкопаеми с по 200-300 диска продажби и фенска маса колкото на Бате Сашо, а нон-стоп биват безплатно рекламирани от списания и телевизия. На пръв поглед борбата беше между хората, които щракат с пръсти и хората, които ръкопляскат, но всъщност става дума за инвестиции и канали за дистибуция. В Димитровград не ги е страх от mp3-те и от пеене пред 100 човека в заведение. Колкото и ориенталски да изглеждат, са абсолютни представители на постмодернизма и културата на ремикса. Ако помните хит-сингъла на Пеньо “Летя със колата”… пайнерците правят същото нещо на национално ниво. Останалото беше да се вкарат малко пари за телевизия, да се book-не ексклузивно Мариета Ангелова за текстовете и да се изчакат 5 години.

You may also like...

2 Responses

  1. alvin says:

    Бахти бозясалото интро.. Даже Симеон Кубурга е по-естествен актьор от Миро…

  1. September 12, 2008

    […] музикален канал. То се очакваше след хитовия тандем с Анелия (btw по чалготеките още дъни доста читавия техно ремикс […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *