Намалението не се състоя


Иде реч за промоцията “вестник + технологично списание” за 2 лева. Канят се да пускат “Digital World” като притурка на “Дневник” всеки последен Петък на месеца. Обаче притурката съкс. “Още цяла дузина специални технологии се грижат за постигане на онзи незабравим образ, който плазмите на Panasonic поднасят на зрителя”. Телевизорите не работят с магията на ходжата, за това искам незабравимите технологии в тях изброени, обяснени и измерени като полза и ефект. Не бих дал 2 лева за списание, което се съчинява по рекламни брошури и на това отгоре няма посочени цени. Като ми хвалиш нещо, напиши колко струва. И мерси, не ме интересува преведена историческата справка за Dolby sound от wikipedia, в Computer Bild (в немската редакция) ползват осцилоскопи и са запознати с настоящето и бъдещето. Даже знаят и цените.

You may also like...

6 Responses

 1. Магдалина says:

  И Бакхусът като притурка не ставаше за нищо.

 2. Longanlon says:

  Силно подкрепям. Подобнималоумни текстчета се създават в рекламните агенции, а рекламодателите яко плащат те да се публикуват без изменения.

  За тяхно съжаление обаче, АЗ нямам намерение да плащам, за да ги чета.

 3. cut:eater says:

  хелоу,

  цени не могат да бъдат посочени, защото са въпрос на пазарна действителност, това не е планова икономика.

  гарантирам, че редакционното съдържанието не е свързано с рекламното. смея да го твърдя, защото контактувам както с рекламодателите, така и с редакторите.

  иначе оценявам коментара по отношение на качеството на материала и ще се погрижа да достигне до този, който е написал статията.

  2 longanlon – предполагам, че вземаш отношение без да си прочел и една от статиите. не мисля, че това е особено акуратно. претенцията трябва да се защитава. в противен случай ще ти ръкопляскат само тези, които седят много под теб.

  поздрави

 4. Bruce Wayne says:

  не съм писал, че има скрита реклама в списанието, но в този брой няма НИТО ЕДИН ОПИСАН НЕДОСТАТЪК на продукт. хелоу!! от километри се вижда, че не е истинско ревю, от човек, който е пипал на живо телевизора или фотоапарата.

  и причината е ясна – истинските автори струват повече от преводачите. предай на тия хора: “с пръдня боя не става”. да видят на какво ниво е Computer Bild и да си помислят за кои читатели се борят. а в Computer Bild има цени!! понякога приблизителни, понякога германските, но ги има.

 5. Anonymous says:

  Е извинявай много за хубавия пример който си дал – след като прочетох в Computer Bild( българското издание ),че в мегахерци се измерва МОЩНОСТТА на процесора, никога повече не си го купих. Иначе аз лично си купувам българското Personal Computer World – на 90% е препечатано от британският вариант, съотношението цена/страници е малко кофти ( доста е тъничко ), но поне може да научиш нещо, дори и ако не виждаш компютър за пръв път.

 6. Bruce Wayne says:

  “МОЩНОСТТА на процесора” е простима грешка. на разговорен език се ползва израза. и Билд-а го превеждат почти целия, но поне имат откъде да препишат нещо смислено

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *