Кръв по плочника

Този пост няма да е толкова интереснен, защото снощи с жена ми сбъркахме магазина. Слезнахме към “фамилията” да си напазаруваме за вечеря, а през това време пред “арабина” са утрепали лицето Бончо Запрянов. Лятото някакви македонци се стреляха в съседния вход, ние бяхме в Горна и изтървахме шоуто. Бих се радвал на една гилза в предния капак, колкото да имам да се похваля и да се сещам в що за държава живеем. Фатик е пречукан на близкия светофар, а Кюлев “лежи” 200 метра по-надолу по бул. България. Ако слагаха паметници, от къщи до спирката щях да минавам покрай 5-6. Районът на “Стрелбище” прогресира към истинско стрелбище. Дивият Запад е вече тук, всеки може да си купи пистолет и за 100-200 лева да си реши проблем, който с полиция и съд ще отнеме години и ще стигне до под кривата круша. Пък и защо грешни пари за пистолет, Йемо и жена му ги заклаха с ножица.

Ако продължава да не ни пука, писаните закони ще останат само за делбите и разводите, всичко друго ще се решава “на улицата”. На нашата улица.

You may also like...

1 Response

  1. Ружа says:

    На първият демократичен митинг в Търново,в парка Дружба,Желю Желев се появи за първи път след шумна реклама на книгата му Фашизма,която още даже не беше излязла по книжарниците,но бе обявен за най. големият десидент в България.Та на този митинг Желю каза,че пред България има два пътя-военна диктатура и опазване на нац.имущество и демокрация,която ще прилича на дивите варварски години на капитализма в САЩ от годините на преди първата световната война.Този вторият път бил пътя на България към демокрацията.
    Множеството ръкопляскаше и се радваше.
    Аз се чудех как е възможно толкова мното хора и никой да не се сеща за военната диктатура в Гърция,която трая 10г и военните предадоха управлението в ръцете на цивилните.Години вече българите ходят на гурбет в Гърция ,а гърците правят бизнес в България.Много български псевдодемократи се изметоха в САЩ,но от там дойдоха само военни бази,които не съм чула да са внесли инвестиции в България.Може да съм тъпа.Не знам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *