Джобси vs Бийвъс

steeve jobs

Кой е твоя технологичен гуру?

Кой прави тунинг на тостерите и те кара да си самозакупиш още един с усмивка?

На пръв поглед Жобс е по-голям и по-силен, може за секунди да смота Брин с няколко шамара. Ако светът беше маймунско стадо, Джобс щеше да е алфа-самецът, да обира всички мацки, а в магазините да е останала само Apple-ска стока. Без съмнение мъдростта и опита са на негова страна, лично е откраднал “мишката” от Xerox и знае как с няколко милиона и две-три пресконференции да си направи реклама като за няколко милиарда. Веднъж излязъл от гейския си предиод, Стив Джобс е хай-тек икона и спортно-елегантната представа за компютърен гений. Оня другия с очилата се ожени и отпадна от състезанието. Всеки иска да се докосне до аурата на Джобси и си продава старата “тетрадка”, за да си купи нова, пак интелска, но със светеща ябълка отгоре.

Сергей Михайлович обаче е друга бира. Руската мечка емигрира като малка (6 г.), диверсира и превзема капитализЪма отвътре. Лари Пейдж не е важен, той отговаря само за Пейдж ранка 🙂 Под наднормената си коса Брин крие мозък и половина. Дори не продава компютри, хората сами набират URL-а на неговата империя, за да търсят порно и друга информация. Google разбива стандарта за корпоративна култура и така разбива пазара с нестандартни продукти. Единствените критики към тях са, че са прекалено големи и прекалено мощни – с информация, с влияние и в кеш.
Схватката беше кратка, но свирепа. Гооогле не разработват начини да ми свият парите, защото си имат предостатъчно и не ми пробутват красив хардуер с орязан и изпозаключен софтуер, а ми дават нови начини да си ползвам старите неща. Следващият ми телефон/компютър/мотоциклет/гардероб ще е техен. Бийвъс е моя технолигичен гуру. Ще клеча на неговия блог да гледам за нещо ново.

You may also like...

4 Responses

  1. Не само аз съм забелязал зубрашкия перчем на Серьожа 😉 Браво!

  2. Свилен says:

    Ха-ха-ха – това става реплика на седмицата за мен:
    “Лари Пейдж не е важен, той отговаря само за Пейдж ранка”

  3. Лари и Серьожа тази година са младоженци…

  4. ceo1 says:

    Стив Джобс е истината

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *