[video] Америка – печатницата за пари набира скорост

Готино интервю с Aaron Russo относно дълбоките изменения в американската икономическа система. На обикновения човек е отредена ролята на хамстера, който тича в колелото и си мисли, че отива някъде. Сражава се за “freedom of speech”, гони терористи/комунисти и най-вече бачка като роб и плаща данъци. Веднъж родени, американските граждани задлъжняват преди или в началото на висшето си образование, после изплащат по 40 години ипотека и 80% от тях умират разорени. А там и едно погребение струва маса пари – $5000-$6000.

Според Арон “кукловодите” са хората, които притежават федералния резерв и печатат пари в засекретени количества и чрез тях контролират правителството, а публичните личности и политически сили са само марионетки. Покрай тероризма (според него) са започнали експериментално да имплантират RFID чипове в хората и в шофьорските книжки и до няколко години ще имат технология за огромна власт над индивида. Бигбрадаризацията е очевидна.USA е велика страна, световен полицай и ала бала, но нещо не мирише на демократично няколко банки да притежават всички пари и имуществото, а обикновенитsе хора да са “на гости и за малко”. Американците не са хомогенна маса от лумпени, много индивиди са против и се опитват да се противопоставят на наближаващия тоталитаризъм и законотворчество по поръчка. Ще видим до къде ще го докарат икономически като девалвират долара и азиатските централни банки спрат да им пускат аванта.

Пак се сетих за брилянтната си икономическа идея – да взема ипотечен кредит в долари, ама Кано каза, че нашите банки не дават в тази валута 🙁Oще коментар по темата от Hekt

You may also like...

2 Responses

  1. Georg Hekt says:

    “много индивиди са против и се опитват да се противопоставят на наближаващия тоталитаризъм и законотворчество по поръчка” – но също (това се споменава и в интервюто, ако е същото) те живеят в демокрация, тоест 51% са достатъчни да наложат власт над останалите 49% – примерно усетилите се, които тогава ще бъдат принудени да се примирят.

  2. nname says:

    относно диктатът на мнозинството при т.н. демокрация:

    http://nakom.biz/?p=104

    благодарение на Интернет обаче “ересите” се разпространяват изключително бързо и в сравнение с преди 20 години на Запад народонаселението е в пъти по-информирано какво му мислят елитите. това е някаква светлинка в тунела

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *