Блей с мен

music_idol.jpg

Не моа да го разбера тоя Трифонов, все се блъска с другите, краде формати и пуска някакви мижави предавания да се бият със СИА. Не оставя никой да прави телевизия, все той трябва да е първи и да доказва колко му е голяма виолата. “Красавицата и Отличникът” беше пълна травестия, “Сървайвър” чат-пат даваше отпор на “Биг Брадър”, обираше отблъснатите от него, а са тоя “Пей с мен” се опитва да подлива вода на “Мюзик Айдъл”. Само “Вот на доверие” беше по-така, но стиснатия балканец не желаеше да плаща лиценз на Endemol за SMS-гласуването и хората си заведоха дело.

Лет’с минет

Хитрият ход на “оригиналния български формат” беше, че за награда от 1/2 милион всеки роден певец си дава бъбрека и два далака. Така не останаха “звизди” за жури на Айдъла и състезанието се провежда в рехав състав: всички пеят по-зле от финалистите, а Казасян не може да метне до края на сцената. Отрочето на Слави се прави грандомански, но не предлага нищо различно. Огромна сцена, големи имена, нови инструменти и вяла емоция. Бавно стартира, а Айдъла вече е набрал скорост и никой, разполагащ с дистанционно, няма да гледа по-мудното шоу. Рейтингите вече го показват.

Водещите също не успяват да надскочат сухия сценарий. Камен води в стил “комсомолец”, а Витков стои като препариран и се чуди на коя камера да гледа. Химия и импровизация нема, но има шанс до края да се посъбудят.

Музикал Идол

ми се чини по-класно от миналата година. Липсва епичният лош Слави и героичната му борба с “опосумите”. Фънки се опита да се прави на Кембъла, ама не му стига пипето да играе тънко и с всичките си кила показа що е то дебелашки хумор. По Битивито вече има изградени герои, разпознаваеми гласове, сълзи и еуфория. Влакът подмина гара Учиндол…

Естествено подкрепям съгражданката Пламена, която надали ще спечели, но заедно с Лора Владова и Невена Цонева поддържа реномето на момите от нашия край. Ние, нали сме си втора ръка, провинциалисти, нещо ни е увредено ДНК-то, не сме за пеене, ставаме само ровим земята да раним прасетата. Па и причинваме задръстванията в Центъра… питайте гражданина от Банкя, ако не вярвате.

Образът Иван малко взе да издиша, царят на пародията явно не може да остане сериозен под напрежение. Дрънка глупости, вместо да мълчи и да си чака реда, саботира сценария и си навлича гнева на водещите. Тоя човек е роден за моноспектакли, груповите мероприятия хич не му понасят. Лудостта му е бляскава, дано да си намери някаква смислена реализация… Докато Иван пееше, пернишкия мазник Денислав си беше глътнал граматиката, а на лицето му беше изписано всичко друго, но не и позьорската му усмивка. Някой го оприличават на Борис Дали, други – на Джокера.

В крайна сметка

нека по-доброто шоу и “Кен лий” победи. Слави (заедно с Хачо, Батето и Кака Лара) отдавна е пантеона на телетрадицията. Дано събере рейтинг да си избие наградата.

You may also like...

6 Responses

 1. “Гражданинът” е от Банкя, не от Горна Баня. Все тая…

 2. nname says:

  “горнобанския гражданин” звучи по-поетично, ама ще го оправя в интерес на точността 🙂

 3. alvinator says:

  Сървайвър стана гледаем едва след като Слави беше избутан от борда по въпроса.

  Иначе Иван е луд, но и тая лудост е прекалена. Верно не си знае габаритите.

 4. Пол Потс says:

  Вижте това и после спорете!
  Как ще ги стигнем… “айдълите” на Англия
  Продавач на телефони печели британско музикално риалити-шоу с Nessun dorma
  http://e-vestnik.bg/3529

 5. xbizzit says:

  Еми, (‘почвам паразитно) не ги знам аз, там, тея айдъли ли са, идоли ли са…? Не ме радват предавания за масовия зрител, не щото, видите ли, съм некав елитарен типаж, а просто, защото нямам кабелна телевизия. Тоя, Ванката, виждам го, че е талантче, пъне се, актьоре го раздава и…до някаде доста успешно успява да скандализира аудиторията. Да, забавен е, пичага е, окей. Ама, зад, иначе просто забавния му имидж, аз виждам една добра стратегийка за натрупване на слава и популярност. Не искам да казвам големи думи, ама бас ловя, че след края на ‘шоуто’ т’ва момче ше стане поне водещ на някое предаване (както забавничкия Нед с неговото чудничко ‘Нешоу’, например). Има си концепция пича, не го мислете за олигофрен, който си пропилява таланта с просташкото си поведение. Ще разберете после…
  Както и да е, не ме вълбува чак толкова. Повече ме зарадва един лаф, ама забравих да го копирам, за провинициалистите, че ставаме само да ровим за картофи и да прайм задръствания в центъра… Ей, тва мноо ме зарадва, като го прочетох, честно… Еваларка ти бичем, копеле…за тъз дума голЕма!;’) Не че отговаря на обективната истина, шото и аз си имам нескрит провиницален корен, ама шото… прозвуча забавно. Ашколсун!;’))Ч

 1. April 4, 2008

  […] по-голям рейтинг от “Пей с Мен” и Дългия, както прогнозирахме в редакцията, пак се проваля. Предполагам Марги Хранова и Тони […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *