Партиите, които отдавна не помним

videnov.jpg

Новото бреме

Кошлука, боклука, още е тука, но аналното му приятелче Мирослав Севлиевски нещо потъна. Депутатските кюфтета му бяха промили мозъка и по телевизията открито се присмиваше на “обикновените” хора от народа. Понеже Севлията е велик политик, надали му се занимава с партия, която не е на власт и няма никакво “лапкане”. Логично си обра крушите, след края на подарения от Царя депутатски мандат. “Таралежите” са втората българска партия с лого, но остават в историята с безумното си законотворчество. Отмениха текст за еднократната доза, а забравиха да приемат текст, който да го замести и за една нощ милион техни потенциални избиратели се събудиха престъпници. За може би 2 години България беше единственото място в света, където за 1 джойнт те грози затвор и присъда, а куките те разследват за наркодилър от вражеска за шефа им групировка. Бог да поживи Евросъюза, който настоя да се изчисти това депутатско лайно.

“Новото време”, заедно с порно магната Курумбашев щурмуваха парламента с мащабна рекламна кампания, оценена за милион лева при 1.2 милиона за тази на БСП. Интересно откъде извадиха средства, дори са успели с половин милион, такива пари не падат от небето. Не можаха да влязат и съответно няма как и да ги върнат. Вероятно Севлиевски е станал любовница на Ахмед Доган и всяка вечер изплаща малко по малко.

Гергьовден

фъфлекът Дилов и неговата дружина стартираха като движение на граждани, но политическите сценарии се пишат далеч по-трудно от телевизионните и властта бързо ги поквари. Гласовете на младите софиянци послужиха да се вкара в СОС и да се вдигне на власт Тошко Добрев, скандалния шеф на Софийски Имоти. Той се погрижи за да не остане мутра без евтин общински имот, помогна финансово на много от новите велики българи, включително на Христо Стоичков. Сега на младите софиянци остава да бачкат по 10 часа на ден и да си плащат данъците, защото новопостроените дворци трябва да се обзавеждат, а знаете ли какви разходи са това.

СеСеДе

Една сутрин София се събуди, облепена със странен плакат, някаква мацаница с червени сърпове и свастики. След няколко дни се разбра, че не Хитлер е взел властта, а на плаката били изписани буквите ССД. Демократите бяха толкова свободни, че чаровната усмивка на Софиянски не успя да ги задържи за повече от няколко месеца, без изгледи за власт и без парични потоци. Горнооряховския зет и реститут все пак се добра до Парламента, в коалиция с няколко други партии – еднолични търговци.

Евролъвицата

Беше елегантно-наивния опит на Александър Томов да отклони електорат от Столетницата и да играе соло. Това обаче се хареса на Политбюро и го взеха за коалиционен партьор – пак да работи за тях, само без да му дават заплата. Модерна лява партия е оксиморон, а Модерния Ляв е само един, в света. След политическото фиаско Тома Неверни се насочи към периферния червен бизнес, и като на добро пионерче му дадоха да управлява ЦСКА и Кремиковци. Там успешно лъга 2 години, че индиЯнеца ще направи инвестиции, скъса се от политически совалки между кредитори, собственици и правителство и имаше наглостта да разиграва собствени планове и хипотези за Комбината. Дори на Прамод му писна и го уволни. Но пропусна едно нещо – да му забие чамов клин в сърцето и да хвърли малко чесън. Сашето чака да мине бурята и пак да заеме пост, такива като него винаги изплуват, колкото и да пускаш водата.

Бизнес блока

Беше култова партия от детството ми. Тогава имах време да гласувам, но нямах години. Епогеят на БББ беше третото място на президентските избори. След това Жорж Ганчев загуби фектовката с клиничната лудост, а Христо Иванов направи твърде много деца на няколко различни жени. Бизнесът на бизнесблока блокира и функционерите се разбягаха, електоратът преля по другите алтернативни партии и политически месии. Жалко, че не се добраха до повече от общинска власт, надали щяха да “оправят” България, но поне нямаше да ни е скучно.

You may also like...

9 Responses

 1. mindbolt says:

  Свежо! Поклон. НъНаме – премиер (поне)!

 2. Не Евролъвица, а Евролъжица.

 3. MARFI says:

  Добър поглед.

 4. pero says:

  Д`обро! Сиите са сралле мнооо. Ама забравиха, че не са горната коричка на уаното, ами мекото…..

 5. Вярно, бе! Съвсем ги бях забравил тия оръфляци!

 6. Георги Д.Георгиев says:

  Братле,темата е дъъъъъъъълга…много добър коментар,давай нататък!

 1. April 15, 2008

  […] блога на nname , има чудесен постинг за партиите от неговите спомени, като много ясно са […]

 2. December 19, 2008

  […] с Тошко Добрев и омазването до кръста с лайна на Гергьовден. По националния въпрос за “сценаристите” и […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *