Със Запалки към прогрес

Чудите се защо медиите гърмят от скандали срещу Румбата, интелектуалци, журналисти и блогъри с пяна на уста клеймят шафа на плевенските фонтани, а съпартийците му вс пак го защитават? А той с гордо презрение пренебрегва критиката. Може би е дошла Демокрацията? Не, са ще ви светна ква е играта.

Петков, като истински пиян простак започна разработки срещу финансови канали на “опозицията”, те му спретнаха компроматче за една от далаверите, той им отговори и докато страните се усетят в светлината на прожекторите имаше 101 кирливи ризи от всички партийни цветове. Добър или лош министър, той опита да въведе малко ред в цирка “МВР” и е някакъв шанс за промяна на мафиотското статуково. Не знам дали го е направил за “доброто на нацията” или в опит да узурпира още повече власт.

Румбата е “ключова фигура по въпросите на финансирането” и вероятно има повече тежест в БСП от очилаткото Сергей. Кой на кого решава съдбата? Наближат ли избори, такива като Румен умеят да носят торбите с парите и никой не задава глупавия въпрос “откъде”. Глупавите въпроси нека си ги задават избирателите.

В крайна сметка се случи най-лесното, корумпирания Петков ще бъде заменен с нов ненормалник от “системата”. На него се пада честта да “продължи реформата” и да “оправдае очакванията на обществото” и партийно-кукловодните кръгове. А тя, Реформата, от 19 години не е спирала.

You may also like...

1 Response

  1. Следващият министър на вътрешните работи щял да бъде ген. Любен Гоцев. Да видим тогава каква песен ще запеете?!…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *