Бербо, финансисто

berbatov.jpg

От ПИБ са решили да си изглаждат имиджа с лопатата. Някакси ми е трудно да повярвам, че футболист разбира от банково дело, не съм достатъчно първосигнален ли, що ли… Отделно колко пари има на влог, че да се подписва с “Моята банка”? Как си носи заплатата от Тотнъм, след като нямат клонове в UK, в пазарски мрежи по самолета ли?

За тази кампания бих сложил човек с авторитет, а слоганът да е ИСТИНА. Примерно, ако Милен Велчев е клиент, да казва “вкарАл съм 2 милиона в тая банка, няма да гърми”. Обективна,  документно доказуема истина.

Не че Бербо е лош, просто не е за тия цели. Стои там като кукла и се усмихва. За тази снимка можеше да викнат Педя човек – Лакът брада, щеше да е естетика и култ, 2 в 1.

You may also like...

25 Responses

 1. nickname778 says:

  Проблема не е нито че Бербо не е клиент на банката – да не би пък тия патки дет се хвалят по рекламите че косата им била по-блестяща от всякога, след като се изплакнали с еди кой си шампоан, наистина да използват шампоани от 4 лева ? Проблемът всъщност изобщо не е в него а във факта че рекламите с него са адски глупаво замислени и адски зре реализирани – както спота по телевизията, така и фотосесията. Ако нещо може да докара до фалит ПИБ това е абсолютно безмозъчният им маркетинг и абсолютно олигофренските и стереотипни реклами, които изкарват от как се помня. А конкуренцията не спи – всички други банки се научиха да си плащат на добри рекламни агенции за да им направят много добри реклами – например смотаната иначе ОББ изкарва страхотни реклами в последните година-две.

 2. Iva says:

  Развесели ме …теоритично оба4е самолета не е нужен…съществуват и сложни неща като междунаоден банков превод 🙂 Иначе да си призная човека бая пари печели, сигурно знае как и да ги управлява. Мен не ме дразни рекламата…виж тая с каките с дините и дупкитеееееее…кич та дрънка!

 3. на мен ми харесва липсата на фокус върху него 🙂
  ня`кси не е важен Бербо, а оная работа зад него хъхъ

 4. Longanlon says:

  Какво се учудваш – тия, които изтеглиха парите си от ПИБ защото братовчедката на зълвата на съседа от долния етаж чула как един таксиджия казал, че банката ще фалира, са най-вероятно точно тия, за които думата на Бербатов като финансов експерт ще тежи най-много.

  Тъй, че – добре премерена кампания.

 5. nname says:

  @iva: wire transfer-a струва 1-2% от сумата. хич не е изгодно човек, който печели и харчи в англия, да си рутира парите през българия.

  ако иска да изтегли ипотечен кредит – работата умира, няма кой да му инпектира имота. потребителските кредити също са скъпи спрямо тамошния пазар.

  въобще не звучи убедително да е активен клиент на банката, от няколко години играе в чужбина човека

 6. malincheto says:

  Браво на ПИБ! Аз се радвам на техните реклами, особено на клипчето с двете ангелчета. Не може да отречете, че ви е разсмяло участието на Зуека и Рачков като ангели :)))) Радват, и то много. 🙂 И сега и Бербо:))))Истински и не преиграва 🙂

 7. nname says:

  с ангелчетата беше яка, но тая е зле и с доста ясено прозиращи мотиви…

 8. Изобщо не ви разбирам защо говорите за реклама след като въпроса е в факта че банките де факто ви лъжат че имат пари. Те нямат. Попитайте обезпечени ли са с други финанси освен с вашите. ЩО се отнася до рекламата, малко са добри в бг, а които са добри обикновено са КРАДЕНИ. От мен поне е крадено два пъти…..

 9. Milena M. says:

  Хора, това е реклама, а не открит урок по финанси! 😉
  Рекламата се съобразява по няколко показателя и един от най-важните е целевата група, към която се насочва.
  В случая, според скромното ми маркетингово мнение, таргетът е масовата аудитория – хората, които вярват на слухове, които взимат нещо за чистата истина, само защото го има във вестника или са го видели по телевизора 😉
  Спецификата на тази целева група е, че вярва на популярни (тип „Блясък”) личности. Така Бербатов е един от най-добрите избори, които ПИБ биха могли да направят.
  Изобщо, изборът на лица на банката е много сполучлив – Зуека и Рачков също заемат специално място в сърцата на редовите хора. А именно към тях са насочени рекламите.

  Що се отнася до използването на авторитет – това би било удачно за по-тесен кръг от хора – инвеститорите, финансистите, икономистите. Към тях посланието би трябвало да е различно. Но те едва ли са се хванали на въдицата за фалита на ПИБ и нямат нужда от убеждаване.

 10. rэs says:

  при това я пуснаха моментално след кратката “криза”

 11. Букара says:

  Аз на Бербатов му вярвам. Освен това е доста по-богат от всички тук – та сигурно му се налага добре да си избира банките. Дали има пари в банката – няма да разберем Банкова тайна е! Мен по ме дразни оня на пощенска – ДА!ДА! не искам да се асоциирам с тая балканщина – дават ли ти вземай, ама май забравиха да кажат че е на кредит даването и после ще има – връщане…
  За коя реклама на ОББ точно говорите? Единствената която ме кефеше беше на Банка ДСК – с китайчето, ама то пък какво разбира от финансии – ще кажете вие?
  Няма ли някой блог “китайчето – финансито”? :-))))))))))))

 12. силвия says:

  по твойта логика ония двете чалгарки от рекламата трябва по цял ден да жулят Мастика от една определена марка, a половината холивудски звезди да дължат добрия си вид само и единствено на Loreal. Според мен рекламата е добра и семпла. А шо се отнася до тайминга на пускането и си мисля че е съвпадение…защото продукцията на една реклама: преговори, адвокати, снимки и тн отнема доста време а наистина рекламата тръгна дни след като се зашумя около “кризата” Не ми се вярва всичко да се е случило в рамките на 7 дни…

 13. nname says:

  “таргетът е масовата аудитория”

  народът не е толкова проз, колкото смятат родните маркетолози. по-скоро им липсва адекватно образование и точни статистически данни.

  що така си повярвахте, че сте над средното ниво на интелигентност, да не сте нещо лекари, адвокати, космонафти? щом нещо изглежда тъпо на маркетолог със средна заплата, значи ще е тъпо и за Чичо Пешо Таксито, който изкарва повече от един маркетолог

 14. силвия says:

  А защо си мислиш, че твоето мнение е представителна извадка за страната?

 15. nname says:

  “страната” ли намесихме сега. тука в софия всички сме умни, в страната обаче са прости. и понеже работим за “страната”, всяка простития и цинизъм си намира оправдание.

  баба ми и дядо ми на село не разпознават мутрата на бербатов, гаранция

 16. силвия says:

  Ами защото каза “народът не е толко прост”, та аз си помислих че народът живее и извън София 🙂 плюс това извън софия също има млади хора, които гледат футбол!

 17. nname says:

  душа, младите хора в българия нямат 1 стотинка спестена. таргетът е 40+

  мнението ми е представителна извадка за цялата страна и на 60% за целия полуостров 🙂

 18. силвия says:

  слънце, една банка печели най-вече от това, че дава пари на такива млади, неспестили- нарича се кредитиране 🙂 Плюс това рекламата казва “ВЪПРОС НА ЕКИП” – а Бербатов =футболист=футбол=екипен спорт!и той определено знае какво е това, защото така си изкарва парите!

 19. nname says:

  вестникарската реклама казва “Моята банка” и цели закърпване на имиджа след леката спестителска истерия и плъзналите слухове. чичковците с пари да не си теглят предсрочно влоговете

  ако не знаеш кво става напоследък, да те светна: банковата ни система има слаба ликвидност, банките нямат оборотни пари, особено левове. за това повечето реклами са за депозити, а съвсем малко останаха за кредити.

  преди кризата ПИБ въртеше Зуека и Рачков и призоваваше за свежи пари, с които да си подпомага доста разработената кредитна програма

 20. силвия says:

  “за това повечето реклами са за депозити, а съвсем малко останаха за кредити.”…ДА-ДА
  🙂 ,(освен нея), тази с обувките и кредитирането на 100% от покупката на имот, онайа с комащото куче и тн…всички банки въртят реклами за кредитиране!

  Вестникарската реклама казва и “Фен съм”, и кво от това.
  ае няма нужда да ме светваш, кво каза мнението ти е представителна извадка на цялата страна…т.е. на същите тези хора дето истерясаха преди няколко седмици ли?
  10х but, no 10х

 21. nickname778 says:

  Добре де, само аз ли не мога да преглътна че ми рекламират банка, все едно че ми рекламират прах за пране или шампоан за свръхобем? Излиза някой известен, казва някакви стъкмени за 5 минути реплики и ето ти реклама. Само дето в България и т.нар. прости хора, вече не са чак толкова прости !

 22. nname.org says:

  има ги простите хора, но работят в рекламните агенции 😀

 23. Мила says:

  Абе какво сте се захванали с този Бербатов! Много си е готин даже, и рекламата е хубава. Какво искате – да ви излезе някой финансист да ви изнесе лекция ли?!? За целта има университети. А това е реклама – казва си всичко, което трябва да каже. На някои им действа, на други не. И мен „леля Мария” не може да ме убеди да си купя Бонукс, но знаете ли колко хора го ползват? Не е ли това идеята?

 24. Milena M. says:

  Цитат:
  “… банковата ни система има слаба ликвидност, банките нямат оборотни пари, особено левове …”

  Не знам дали сте в течение, че подобни твърдения може да доведат до негативни за Вас последствия …. няма да конкретизирам какви. Освен това с думите си опровергавате официално изразеното становище на гуверньора на БНБ, че няма ликвидна криза в банковата система у нас. Може би всички ние трябва да преценяваме дали сме достатъчно компетентни по темите, които коментираме, преди да го направим. Това е съвет.

 25. vagon says:

  Питам чичо Гугал “Реклама на ОББ за депозити 2008” А виж къде ме отведе:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *