Изкарване на пари от музика

audio_jungle.jpg

Знам, звучи невероятно, но и без силикон е възможно да туриш някой лев в пазвата. Става въпрос за нов бизнес модел, който при снимките вече е индустрия за стотици милиони и е въпрос на година-две да се развърти и в музикалните среди.

Аудио жунгла е продукт на едни мноо готини пичуе от Австралия, които имат силен сайт за Flash клип-арт и му пускат братче за аудио. Целата на компанията е да предложи на уеб/видео/аудио дизайнерите по света оригинални семпли и бекграунд-мелодии, които да влагат в ежедневната си работа, без да треперят от съдебни процеси за авторски права.

10-15 лева на клип няма да те оправят в Живота, но ако си бъкащ от идеи самороден диамант на музикалното знание (като VarGo Project), надали ти е проблем да изцоцаш по нещо от композициите, които не си упял да продадеш на KariZma или да спечелиш на Евровизия с Руши.

Istockphoto също пускат раздел за музика, който вероятно ще бъде друго голямо място за подобен бизнес, но още не функционира и съдейки по развитието му, го работят с темп на разградски цигани и кой знае кога ще стане. Сигурно има още 10 подобни сайта, въпросът е да си отрано ексклузивен в някой от най-силните.

Погледни най-продаваните и сам си прецени дали можеш толкова или малко повече. А ако се регистрираш и качиш музика до 1-ви Август участваш в томбола за един Axiom 61. И най-важното, да не забравиш да почерпиш!

You may also like...

3 Responses

  1. gogo says:

    Познаваш ли някой, който изкарва добри пари от публикуване и продаване на фотографии в сайтове като istockphoto? “Капитал” примерно, слагат честичко картинки от там, те определено имат изгода да ползват бързо и евтино огромна база от илюстрации, но до колко отделния илюстратор има полза от това?!

  2. nname says:

    няколко човека в бг работят само това и си докарват по няколко бона на месец… ама е трудно, трябват “про скилз” и много много постоянство. с илюстрация и 3Д става, при фотографията има люта конкуренция

  3. ibsep.com says:

    Вече сме 2008г. и мястото на музиката е в Интернет. Виждате какво става с големите лейбъли и как музикалните магазини едвам кретат. Вълшебната думичка за пари от музика е “дигитална дистрибуция” … но захващаме много болна и сложна тема, която ще разисквам по нататък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *