Скейтъри по Бузлуджа

buzdludja.jpg

“Тhe Road to Buzludja” е мини филм и ценно историческо свидетелство какво представлява паметника на Бузлуджа през 2008 година и как младите хора гледат на него. На пестелив и леко беден език са синтезирани редица истини за тежкото ни историческото наследство и следите на “отминалия строй”, които още не може да решим да съхраняваме или да разрушим насила. Още 20 години да се почудим и те ще си паднат сами, тя природата и търсещите желязо цигани си знaят работата.

Филмчето е точно в десятката като тематика, а визията е качествена, въпреки любителската камера. БНТ качват там цели екипи и пак не могат да обрисуват сюжета, държавните мастити режиьори могат да си вземат бележка от англичанина Stephen J Bell, който го е заснел и обработил сам. Завършва с доста ламерски фрийстайл, а на канала “България XX век” в Тубата има още камара интересни неща.

// За по-младите зрители: Бузлуджа представлява космическия кораб, с който комунистите кацат на Земята, след като са били изхвърлени от собствената им планета – Ленинландия. Завземат властта и извършват редица политико-генетични експерименти, синезират опасен вирус, който по погрешка излиза навън и така се ражда породата Българско Кафяво Говедо.

You may also like...

11 Responses

 1. по-голяма глупост не бях гледал скоро, някаква накъсана несвързана реч, вижда се че на момчето му е доста трудно да се изразява, немога да разбера и смисъла на това филмче, сигурно и аз съм затъпял?!!

 2. da ti go na4ukam says:

  ei tapo kopelence ste te obesq we nqma da draska6 buzlydja soto ste si izqde6 skate (finger)

 3. Стефан says:

  Този е пълен глупак не знае даже за какво е пустроена тази зграда.Тя е построена по случей 1300 години Българич и създаването на Българската комунистическа партия.Никой не е управлявал от там и този е пълен малоумник и не зане нияо да ходи на даскало ще го върнем в 1 клас.Аз съм комунист и там са ходили даже и пионери никой не е оправлявал от там дядо ми е бил партиен секретар на Шипка-Бузлуджа и този да ходи да се образова!!!и комунистите са управлявали от София хаахахха малоумник прост необразован на това дереже сме заради ей такива като вас малоумници!!!

 4. nname.org says:

  стефчо, с тоя правопис не вечатляваш особено

 5. sonic says:

  Има ли значение комунистически или не паметника на Бузлуджа от архитектурна гледна точка е нещо невероятно което няма да бъде построено в България още десетилетия….може би никога.Моля ви да запазим това което е остана ло от него и да не драскаме по мозаечните пана….това е изкуство нека го запазим…..

 6. Andonilievv says:

  По- голяма простития не съм виждал скоро!!!
  Българино! Научи се да си изказваш мислите!
  Какво като живееш в различно време? Ти ли ще оправиш българия или такива като теб?
  Моля ви се -драскачи, наркомани, скейтбордистчета и др.. Вие не сте българи!
  Скриите се някъде и не излизайте!

 7. емилия says:

  Това е безумие. Да бъде разрушен един от най-величествените ни паметници. Та нали е част от иторията. Хора , които не уважават историята си не са хора. Безумие и безобразие на животни /хората, подиграли се с историята/

 8. Usted says:

  Филмчето е за пример на всички журналисти в БГ, ако искат да правят качествена документалистика. (Аматьорската камера е част от красотата)
  Колкото до Стефан, да-ти-го-начукам (да го начукаш на кого, бе, пич?!) и Атанас Илиев – филмчето не е за нааркоманите-отрепки-скейтъри, а за нещо съвсем друго, стига поне малко да излезнете от клишетата комунизъм-капитализъм. Тази тема е вече мъртва и фактът, че виждате политика в заснетото е белег за ниско ниво на осведоменост и криви ценности. Иначе щяхте са усетите, че слегът в случая е много силно изразно средство. Стига вече соц-схоластика и табута.
  Паметникът трябва да се възстанови в първоначалния му вид, също както и всички останали, построени по случай 1300 год БГ, не защото иначе не бихме били родолюбци, а защото иначе бихме били варвари. Тези паметници имат своята естетика, която след време ще е автентичен извор за дадена епоха.

 9. ceco says:

  Недеи да ми казваш да се еба в гъза.Ти си един шибън наркоман .Заради такива като теб сега е в пълна разруха. Бабати и Дядоти са се покланяли пред този паметник. педали

 10. gergana says:

  Trqbva da se sramuvame ot takiva hora koito draskat i razru6avat pametnici na kulturata.nqma znachenie dali sa komunisti4eski ili kapitalisticheski…tova e arhitekturna zabelejitelnost i ako sme bulgari trqbva da q zapazim kolkoto moje po-dulgo v dobur vid…

 11. Стефан says:

  ceco педерас ако те хвана ша видиш кой на кого се кални,ае ако ти стиска остави телефон!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *