ДАНСинг старс

Понякога дори из думите на един български държавен глава може да се чуе по някоя мъдрост:

“Струва си да се състои широк дебат за журналистиката, която обслужва властта и тази, която обслужва сивия сектор, каза Първанов по повод побоя над главния редактор на „Фрогнюз” Огнян Стефанов.”

Показателно за мен е това, че Гоцо не употребява думата “журналистика” извън контекста на “обслужва”. От висините на Дондуков той вижда “медийното тяло” като индустрия, манифактура, производствен комплекс за стоки и услуги, който работи по правилата на търсенето и предлагането. Келнерите обслужват, и журналистите обслужват. Жриците не любовта обслужват – журналистите обслужват с повече чувство. А какъв е тоя “сив сектор” в политиката и защо той сам не се числи към него – един Господ знае.

Още по темата>>

You may also like...

1 Response

  1. kind of a pimp says:

    “Струва си да се състои широк дебат за журналистиката, която обслужва властта и тази, която обслужва сивия сектор, каза…..

    …. струва си също да се състои и широк дебат кого обслужва Гоцко и колко автобуса го докараха на поста му. И защо в Труд през 2 дена приключенията на Гоцко са кавър-стори? Гоцко ще води широк дебат за медиите, а съветниците си от Държавна сигурност ще покани ли на дебата?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *