Интелектуалци на повикване

anton_donchev.jpg

Представям ви Академик Антон Дончев, автор на пропагандния роман “Време разделно” и мъжки еквивалент на червената бабичка.

Тонката е дежурен по Комитети в БСП.

Иво Инджев пише за него: “/Дончев/ издигна кандидатурата на Г.Първанов за втори президентски мандат и на олигарха Тодор Батков за орден „Стара планина” , включи се в инспирирания ( като ракета носител за възможна президентска партия) в комитета „Съзидание”, раздавайки оценки кой кмет става и кой не за преизбиране. Рядко ще се зададе издигане на паметник , възстановяване на манастир или тракийска старина, без академикът да е поне участник в инициативния комитет.”

Не знам с какво този дядо е заслужил да ме представлява, не се съмнявам че е пълен със заслуги, но заслуги към един паднал преди 20г режим, чиито рани все още лекуваме.

Циганите на избори си продават гласовете по 50 лв, интересно ми е гъзоблизците колко вземат за един “комитет на видни интелектуалци и бизнесмени”. По мои наблюдения средния мангал е двойно по-умен от средния интелектуалец, така че на чичовците би трябвало да им дават по 25.

You may also like...

13 Responses

 1. voxy says:

  същият и в инициативния комитет издигнал червения Георги Гергов за почетен гражданин на Пловдив, заради успехите с Пловдивския панаир, там Гергов има сериозен успех, въпреки законовата забрана за продажбата на панаира успя да го придобие 🙂

 2. nname.org says:

  предполагам Гергов е обещал да финансира кампанията за БСП на предстоящите избори, за това е този имотен урожай като за последно

 3. kind of a pimp says:

  ще си позволя да цитирам уважаемия г-н Сиромахов 🙂

  “Това са хора на преклонна възраст, които са прекарали голяма част от живота си по държавни софри и симпозиуми на социалистическото изкуство и сега много страдат, че вече няма писателски почивни станции, в които голямата мастика да струва 20 стотинки.

  Всеки с болката си. Лошото обаче е, че тези хора смятат, че са “обществена съвест” и високопарно се изказват по всички теми – от политиката до болестите по ранозреещите кореноплодни.

  Така наречените интелектуалци не харесват себе си и по тази причина не харесват нищо друго. Според тях най-големите беди на съвременността са пазарното общество, сексът, американските филми и младите хора.

  От друга страна интелектуалците се срамуват да признаят, че страдат за почивните станции и евтината мастика.

  Затова тъгата по безметежните години на социалистическите кьорсофри е лицемерно замаскирана с мрънкане на изречения като “Обществото има нужда от повече духовност” и “Тежко на държава, която не се грижи за творците си!”

  от “13 български простотии”

 4. nname.org says:

  абе мани ги Интелектите, тях глада ще ги убие,

  ама политиците, които си осигуряват някаква бутафорна легитимност за тяхна сметка, те са за бой

 5. kind of a pimp says:

  политиците си гледат интереса, според мен… що да не изтъпанят дяда ти Туни отпреде? ще е по-внушително един вид. а после – дай да крадем, колко можем, че не остана време! а дядо Туни ще е доволен, щото са му дали 2 пенсии хонорар.
  да, в българия си имаме активна ИНТЕЛИКЕНДЗИЯ, която награждава Тошо Тошев и Тошо Батков с национални ордени 🙂

 6. В българската култура от край време си смърди- на продажност, блюдолизство и безпринципност. Каква “съвест” са те- тия курвички?

 7. Johnie says:

  Хей, не сте прави за двете пенсии и 25 лева. Този изкуфял дядка, който ние вече десетилетия храним, прибира много повече кинти от комунистическите олигофрени, окупирали властта. Нещо повече, през цялото време, този академик нагло се стреми да пробута името си и глупавите си книжки за част от българската литература. … и обикаля другите братски социалистически страни, ближейки седалищните части на комунягите-диктатори. Всичко това, естествено за наша сметка.. и финансова, и нравствена..

 8. Тоя не представлява мен!
  Тоя не представлява нас!
  Както и да го представят по разните тлаки, на които гостува, нека е ясно, че ние не сме съгласни той да представлява и България!

 9. hinkoff says:

  Колкото и да е банално, но все пак ще допълня, че не може едно „лице„ което е завряно и ангажирано с лизането на определено количество болшивишки гъзове, да представлява когото и да било. То просто е оплескано до ушите в го.на и най–малкото, трябва да се срамува да се показва пред хората в подобен нехигиеничен вид. За всеобща радост обаче, тези или по точно, това „лице„ не изпитва никакъв срам и това е добре ,защото публично става за посмешище и така смрадливата, фекална истина за „лицето„ излиза на припек. Оказва се чисто и просто, че „лицето„ е най–обикновен гъз:))

 10. britney says:

  аре и на теб ти виновен комунизма за всичко…

 11. deflax says:

  преди следях с интерес блога но напоследък стана сборище на хора които плюят всичко защото е cool (гъзарско) да си анти, без абсолютно никакви конструктивни идеи.

  превръщате се в хората които отричате – вечно недоволни мрънкачи.

  в смисъл – може би този човек не случайно е академик… може би нещата които казва са донякъде вярни… но на кой му пука в крайна сметка при положение че всеки е заслепен от злобата си.

  като не ви харесват как се случват нещата в България направете поне елементарен опит да ги промените започвайки от малките неща а не вечно да чакате някой да дойде да ви ги оправи. по-вероятно е да ви оправят в сексуален смисъл 🙂

 12. scanman says:

  Само едно уточнение – не ние лекуваме раните от режима, а режима все още ни лекува на принципа “болен се е.. докато е на легло” и като гледам нема изгледи да спре скоро 😉

 13. kind of a pimp says:

  дайте сега да обясним на Дофалачето за какво става въпрос.
  мило, знам че в 1ви курс всичко изглежда розово, пълно с оптимизъм и щъркелите носят бебетата.
  към 3тата година възгледите се променят, отиваш на бригада и не се връщаш 🙂
  тук почти никой не оспорва титлата на дядката. аз също – писал там некви романи, после по-умни от мене са го направили академик.
  тук се възмущаваме се от това, че човек с уж голям авторитет се мушка интензивно под патронажа на смехотворен блюдолизен президент, прокарвайки абсурдни инициативи. с цел някой друг лев отгоре. трябва да го разбереш!
  и още нещо – нас системата ни оправя още от яслата. къде финансово, къде сексуално. по някое време ще разбереш, че не трябва да се опитваш да я “оправиш” или “промениш”. единственото нещо което може да оправи БГ е системното поголовно разрушаване на системата (по места). с цел съзидание. сегашната система е пародия. както и интелигенцията 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *