Операция Се-Де-Се: Боко иска столчето на Вълчо

boiko.gif

От последната “криза” с боклука не разбрах нищо. “Новера” чисти София с временен договор от 1 Март 2008 до 1 Март 2009. Общината пък отдавна не си е плащала и им виси с 13 милиона за Януари, фирмата демонстративно спира работа и парите по магически начин пристигат след няколко часа в Петък вечерта. В Събота управителят е привикан в уж почиващата прокуратура и се правят опити да бъде опандизен за създаване “угроза общественного здоровья”, той съобщава, че максимално скоро си събира мангалите и, оп, изненада, чистенето е възстановено в Неделя, 48 часа след плащането.

На пръв поглед битовата драма, която се очакваше, и която се разиграва всяка година по това време. Развитието дойде от изтъкнатия наш каратист Борисов, който от мандат и половина строи завод за отпадъци, разнася бали нагоре-надолу из страната и разпръсква спектър от чудодейни решения по вечната вонлива тема.

Като един истински десен политик, (а той е избрал дясното, защото синьото му отива на очите) изстрелваше в медиите всички свои смели сутрешни хрумвания, които дори не преплуваха СОС, където ГЕРБ има мнозинство (ключовият фактор, който му пречеше да ходи по вода миналия мандат).

Първо беше отнемане на концесията на “Новера”, уви, юридически трудно и финансово катастрофално, дори с позоваване на клауза за несъществуващата екологична криза.

После дойде превземането на крепостта “Новера” отвътре – чрез теглене на кредит и изкупуване дълговете на фирмата от австрийски банки. “Ще им вземем камионите” рече Бойко и отсече, уж сме бяла държава, а идва някакво кметче, арестува ти управителя и ти национализира фирмата.

Трето беше разтърсващото “откритие”, че великия лондонски инвестиционен фонд “Екуест” е мажоритарна собственост на Вълка, стар събрат по бухалка на Боко от мутренските години. “Не съм го очаквал от приятели” беше възкликнал БАТЕ при една от предишните боклукчави кризи.

За финал беше дадена посоката за развитие – разпърдяване на концесията, избутване на чужденците и завръщане обратно към общинските фирми на бюджетна хранилка. Там удобно потъват по няколко (десетки) милиона на година и никоя ревизия не може да ги хване. Пример: Топлофикация, Трамкар, безброй. Вместо една мутра, ще угояваме 20 общински съветника заедно с партиите им. А идват избори, плакати трябва да се печатат.

Общината се превърна във военно-милиционерска организация, в която всеки с пост краде и е готов за затвора, но само големия Принципал решава кой бушон кога гърми и кой за къде ще пътува. Анархия, некадърност и корупция, прикрити с дъжд от пълни с глупости интервюта. Овчарчето Калитко ни сви цървулите на всичките.

You may also like...

7 Responses

 1. Завода за боклук щеше да го има отдавна, ако червените боклуци не пречеха по всякакъв начин, само и само да направят black политически трик та да свалят рейтинга на ББ. Така, че не ти е виновен той. Относно трамкар, софийски имоти, топлофикация и прочие, ако не беше бате ти Бойко и сега още щяха да си продължават далаверите и ти нямаше да знаеш изобщо за тях 🙂

 2. nname.org says:

  абе вие варненците хич не сте в час с тукашните далавери, това дето е на телевизора не е същото с наживо по улиците

  тука се знаят нещата и се вижда с просто око, като видиш съседа да минава от фиеста на лексус и като го знаеш къде работи и всичко е ясно. не чакаме на ББ да ни информира в сутрешния блок

 3. Бойко не прави никакви далавери! Далаверите ги правят разни червени утрепки и олигарси. Незнам дали си бил вътре в държавния апарат та да видиш за какво става въпрос, защото аз често се занимавам с цялата пасмина от комунистически и турски мекерета, които правят само две неща: а) крадат б) плюят бойко

 4. nname.org says:

  за съжаление не го виждам като алтернатива на комунистическите и турско-комунистическите мекерета – щем-нещем ще му гледаме представлението и в НС

  страхът на сегашните крадливци не е гаранция за нищо. той и Тато едно време не крадеше лично, не му се е налагало

 5. Резултатите, резултатите са важни! Само те и нищо друго!

  А резултатие са видими с просто око- София е мръсна и занемарена, улиците са препълнени с бездомни кучета, задръстванията траят с часове, инфраструктурата е напълно занемарена и, и, и…

  Та този халгъзник сега ще управлява и цяла държава. Дупе да ни е яко!

 6. Ананий Божилов says:

  Лесно е да преливаш от пусто в празно на интернетските страници. Чувстваш се велик в света на думите, но си неспособен и жалък в света на делата.

 7. nname.org says:

  “В началото беше Словото…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *