Свобода за българските кибици в Либия!

Не знам какво прави тая Кристина в Биг Брадър, ама като я гледам нея и мъжа й… тия хора въобще не ми изглеждат невинни. Има нещо гнило в тях, а и вместо да работят нещо, продължават да се занимават с глупости и да печелбарстват около злощастната си слава. Станаха хора от хай-лайфа и тръгнаха по партита. Jail-rockstars, айде нема нужда. Взеха апартамент от Държавата, обаче това само им раздразни апетита за още.

Ако върнем лентата назад, безброй неща останаха неясни около “медиците”:

– Защо българските медии настойчиво криеха информация и описваха делото с 2 изречения

– Какъв обвинителен акт е внесен, какви доказателства са представени, кои обвинения са отпаднали и кои са останали неясни

(надали умишленото заразяване със СПИН е било наистина умишлено, но търговията с бракувана кръв ми звучи съвсем реално)

– Защо сестрите настояваха да се разделят обвиненията и да бъдат съдени отделно от Кристина и палестинеца

– Защо не се публикуваха мнения на останалите българи в болниците и запознати от първа ръка със случая

– Защо лично президенти ги “спасяваха” и защо тази практика да не се канализира, за да се помогне на десетки други закъсали българи из затворите по света

– Защо не се даде отчет кои български политици какво са направили и са пропуснали да направят по случая

– Колко точно средства са отпуснати от бюджета за разплитане на случая и как са разпределени – адвокати, журналисти, тиха дипломация. Кой е “спасявал” на добра воля и кой на държавна издръжка?

Трудно ми е да повярвам, че Кадафи един ден е превъртял и е наредил да се вземат заложници 5-10 души, на които да се изфабрикуват смъртни присъди. Либия не е от най-правовите държави, но все пак е имало причина да се стигне до там. Иначе щеше да има по една група от всяка националност и да се започва пазарлъка по ред на номерата. Просто се интересувам от някакво разумно обяснение, защото медиите забравиха случая като числата от тото.

You may also like...

27 Responses

 1. voxy says:

  мълчи се защото е ясно че са се омазали много здраво особено Кристияна, отделно дори да са напълно невинни, с какъв морал са работили в страна с лоши медицински практики – като използване на еднократни консумативи многократно, ми след като така се работи, просто се връщаш в България, ама не, предпочели са да са мърлячи само и само да печелят пари

 2. Милен says:

  Всъщност Кристияна и Ашраф са невинните, а другите се занимаваха със секс, алкохол и др. подобно, които в Либия… знаете за какво иде реч.

  Тези двамцата са и единствените, които имат нещо общо с медицината, другите са просто тъмни балкански субекти.

  Ясно е, че зарязаването не е умишлено, в определени среди се говори, че има общо с канал за трансплантация на органи за Западна Европа и са взети мерки за дезинформация, за да не изгърмят “големи” хора.

 3. opexume says:

  Леле какви теории на конспирацията развивате,още малко ще изкарате Саркози,че е спал с малкия Кадафи за подобряване на “климата”.
  Лежали са осем години в едни от най-безумните откъм условия затвори,измъчвани са за да признаят вина и да станат изкупителна жертва.Само това стига за изкупуване на каквото и да е печалбарство,секс и алкохол.Това че не са убити психически като личности, както стана със Сергей Антонов е цяло чудо.Това явно дразни хората и напомня приказката за българският казан в ада.

 4. Лично аз съм убеден че заразяването не е умишлено в прекия смисъл на думата. Т.е. имало е канал за продажба на негодни биологични продукти (разбирай кръв) и понеже едната от сИстрите е правила свирки дълго време на сина на Кадафи, са ги вкарали в схемата и после нещата са се разпърдяли… и воала имаме мъченици на “злото”

 5. nname.org says:

  ало, топките, много бтв гледаш 🙂

 6. keipax says:

  Е айде сега, аз като се занимавам с “печелбарство”, “секс” и “алкохол” трябва да ми сложат високо-волтова чалма и да ми пускат ток ли?
  🙂

 7. nname.org says:

  @keipax: ама ако оцелееш ще ти дадат апартамент и ще те вкарат у ВИП брадър, далаверата е силна 🙂 може и книга да издадеш “Чалмата на истината”, а Миролюба Бенатова ще вземе Пулицър с репортажите си за тебе

 8. too much bTV will kill you !

 9. Весела says:

  Много неща останаха неясни и се радвам, че най-сетне някой се замисля дали наистина нещата са толкова чисти.
  Как, например, след като Кристиана и Здравко са били приятели с висш либийски служител не са знаели за готвената акция.
  Как хем са измъчвани, хем изглеждаха през цялото време като фотомодели (почти всички).
  Защо само те, а не останалите българи, които са задържани с тях, бяха в затвора.
  Не обичам историите за конспирации, но не е ли възможна договорка между тях и либийските власти от типа: “има голямо недоволсто, търси се изкупителна жертва, влезте, пък ние ще си платим за това”.
  Не знам как е, но човек, който наистина се страхува за живота си,едва ли ще си боядиса косата. Съжалявам ако съм крайна.

 10. nname.org says:

  абе било им е шубе, но дори в Либия не бесят хора за без нищо

 11. Весела says:

  В Либия наистина бесят хора за нищо. Загова би трябвало наистина да се страхуват. Но тях не ги обесиха, нали? Ако наистина те е страх, че ще те обесят дали ще имаш време да се грижиш чак толкова за външния си вид. Когато се върнаха, изглеждаха по-добре от журналистката (не помня името), която ги придружаваше. Изглеждаха добре даже и на съдебните заседания, в които ги осъдиха. Не знам, може и да съм крайна. Но и такава версия (за която пиша по-горе) не ми изглежда невъзможна. И съм съгласна, че не са виновни за умишлено заразяване със СПИН.

 12. Георги says:

  Когато се разбира за възможността от страна на властите за задържане на чуждестранен медицински персонал, всички посолства (Чехия, Полша) с изключение на нашето моментално изкарват гражданите си от страната. Оттам нататък всичко става доста мътно..

 13. Сандо says:

  Абе проблемът се състои в това, че въобще гледате Биг Брадър. Подобни воайорско-клюкарски емисии едва ли ще направят някого по-умен и човечен.

 14. Пор-невротик says:

  Аз лично станах по-умен и човечен едва след като изгледах всички сезони на Биг Брадър!

 15. voxy says:

  Сандо, а кога глупаци като теб ще разберат , че Биг Брадър се гледа за забавление, а не да се става по-умен, знаеш ли какво е това забавление? ти примерно що караш ски, що си печеш задника? за да станеш по-умен ли?

 16. nname.org says:

  по принцип се гледат заради сеира, но фактът, че редица културтрегери си провалиха кариерите чрез това предаване, говори, че денонощното наблюдение води до доста проникване отвъд “маската”

 17. Справедливостта за българските кибици в Либия беше да се оставят там доживот или да се обесят на площада пред всички. Всеки да си носи кръста все пак. Защо занимаваха толкова време българскиот народ с глупости ?

 18. voxy says:

  е това си е крайност, значи има си престъпление и съответно наказание, основният проблем е че се изкарват някакви светци, герои и ненам си кво, а са едни обикновени бай ганьовци отишли да печелят без значение застрашават ли животи или не на някого с мърлявите практики които са ползвали

 19. Прост лаборант says:

  ХИВ-тестовете не се правят от сестрите. Моля имайте предвид, че мед.сестра е изпълнителска длъжност. Те правят каквото им наредят лекарите.

  Друг факт: В Либия има цъфтяща търговия с кръв и производни продукти. Нормално, защото кръвни продукти не достигат по целия свят. Но… повечето от банките са идвали от юг, от африкански държави, в които заразените от ХИВ са двуцифрени проценти. Тези продукти се внасят не от 5 сестри-гастарбайтерки, а от фирма-собственост на високопоставена личност.
  Съответно, когато избухва скандал със заразени пациенти – а те не са ограничени само до “онази” детска болница – трябва виновен. Но шансът службите да хванат истинския високопоставен виновник е същия, колкото и в България – никакъв. Значи трябва да намерят друг, който да обвинят…

  Нататък сами се сещате какво става.

 20. @Прост лаборант, добре ама това прави ли ги светци ?

 21. nname.org says:

  @Прост лаборант: мерси коментара, ако повече такива мнения бяха пуснати в публичното пространство, този пост щеше да бъде излишен!

 22. пролетна умора says:

  Нищо няма да излезе наяве. Нещата се замазаха и покриха историята за да не се развони страшно. Така или иначе истината няма да я разберем никога.
  А относно това дали са се занимавали с контрабанда я на алкохол, я на цигари, я са въртели секс – не е чудно, там почти всички чужденци го правят. Мисля си, че едва ли са абсолютно невинни както твърдят. Защо тогава точно тях ги оставиха в затвора, а другите ги пуснаха. Има нещо гнило… А колкото до спин-а не вярвам умишлено да са заразявали. Просто не вярвам, че някой би направил това на което и да било човешко същество.

 23. Нати says:

  Попадам на този блог случайно, не знам нищо за сестрите от момента в който се върнаха в Бг. Дали са били замесени в контрабанда или не – това не е нещо, заради което някой трябва да се наказва с години в арабски затвор. Това което ми действа депресиращо е тази самоунищожителна наша критика. Ако холандец попадне в чужд затвор, държавата ще направи всичко възможно да го изкара от там и никой не се занимава повече с него – що за човек е, харесва ли им това което прави или не. Защо е цялата тази жлъч у нас? Те се опитват да представиат своите сънародници винаги в най-благоприятна светлина, ние обратното, гледаме възможно най-много да окаляме нашите. Коя стратегия е по-добра – резултатите говорят сами за себе си .

 24. nname.org says:

  демек, Кадафи е педерас, а всеки българин по земята е ангел

 25. gamar says:

  Това ме подсети за една кола, на която пишеше “Free for Bulgarian medics in Lybia”. На линка под ника ми съм я качил, макар че не се вижда много добре.

  Като цяло и аз не вярвам, че нашите са някакви злодеи, дето убиват деца в свободното си време, но пък застъпвам тезата, че ако са виновни за нещо е трябвало да си понесат наказанието (може би вече са го сторили). И ние имаме право да знаем виновни ли са или не и за какво.

  А участието във ВИП Брадър е пълно падение, както на продуцентите, така и на сестрата. Всичко е за пари, то е ясно.

 26. kind of a pimp says:

  правим грешка, че дори коментираме гореспоменатото “риалити”. противно ми е предаването, както и мърльовците в него.

  а иначе Прост лаборант е абсолютно прав. 90% от хората които лаят много из нетя са чели за ХИВ от уикипедията 🙂 и дават невероятно компететнтно мнение, без дори да знаят, че трансфузията се извършва от лекар, а не от сестра… също както и че кръвта не е бяло саламурено сирене, дето може да го носиш в тенекии и да го продаваш на битака. както и да е – запомнете, става въпрос за сериозна игра (на много високо ниво), в която пострадаха обикновени хора. някъде да видяхте в процеса либийски лекар, който да е подведен под отговорност?

 1. April 16, 2009

  […] – пълно ку-ку, за радост бързо падна от […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *