Чисто естетически спорове

Откога чистата народна мъдрост е нещо неприлично, неподходящо за казване по телевизията? “Хвани единия, удари другия” се употребява от векове и е все така актуално, изчерпателно и елегантно със своята краткост.

“Който нож вади – от нож умира”, гражданино Грънчаров (Паси), и вашето политическо самоубийство беше колкото неволно, толкова и естетически зрелищно. “Умряхте” в името на “високия наратив”.

“Умряхте” в една чиста медийна среда, където министър председател посреща многохилядна подписка със “Здравейте, циркаджии”, а основния му конкурент всяко днонощие снася по бисер от сорта на “Станишев праща цигани да вадят боклука от кофите, да го ритат и да бягат.”. Откровени лъжи като “През последните 20 години не е имало толкова много пуснати магистрали.” се сипят от всяка партийна трибуна и дори не стават за тема на неангажиращ разговор.

Някои хора свикват художествено-естетически съвети, докато други си разпределят последната останала земя по Черноморието. Нищо ново под слънцето, тази практика сме я шлифовали до съвършенство през последните 60 години. Вътрешнопартийна лоялност и външнопартийно лицемерие. А проблемът на давещите се остава все така лично техен.

Но аз знам какъв е вашият дерт, гражданино Паси. Подскачате, когато за политика се говори на нормален български. Защото така аканите гащи лъсват за секунди. Няма коалиционна политика, национална стратегия, политическа отговорност, обществено обсъждане, кулоари, кръгли маси и публично-частни партньорства.

Ако разчистим кухите фрази, остава материя, доста ясна на “масите”: кой какво е ял, кой с кого е пил и кой къде е взел.

You may also like...

7 Responses

 1. Longanlon says:

  точно! изчисти завоалирания “политически” език и от политика остава просто обикновен, разсърден крадец…

 2. rraycheva says:

  Човекът се ожени за красива жена и стана естет, и всичко грозно и неестетично накърнява цялостта му. Четоха пред него блогове – хвана се за тях, ако бяха чели вестници – те щяха да го възмутят. .. Просто не знам как от естетската му уста излезе тази грозна дума “простотии” – с усилие и отвращение, вероятно. И в Библията е казано “не хвърляй бисери пред свини”, но пустото му естетическо чувство не даде на Паси-то да се ориентира кое са бисерите и кое – свенете…

 3. britney says:

  ами “майната му на православието” къде забрави? какво искаш, такава политическа класа роди прехода, чакаме да видим хората от твоя випуск във властта как ще се държат

 4. nname.org says:

  моят випуск ще му се наложи да изчака тия да измрат, за да помирише власт…

 5. britney says:

  какво стана с оня бунтовник стнле, големия та**к, дето щеше да превзема системата от холандия, къде се загуби тоя бастун?

 6. nname.org says:

  хвана си гадже и се успокои 🙂

 7. Nakom says:

  Днеска по дарик гостуваше някакъв кретен-либерал, вожд на либералите в европеистан.Стана ми жал за Киро Скалата – в типичният си тъп стил се опитваше с факти, доказателства, клюки целият си наличен арсенал да накара госта, да повярва че ние тези либерали (Симеон Сакса и Ахмед Доган) ги мразим, не ги харесваме, смятаме ги за откровенни крадци итн.Оня само се смееше, разправяше как от политика не може да се богатеее, че човек не може да бъде съден че си имал някакъв имот или доход, че не знаел и не разбирал какво е сарай но не подавал ухо за имотното състояние на хора, които очевидно били влезли в политиката само за да правят добро на България.Да го бяха чули нашенците, които си мислят че Европа за нас криво седи и право съди 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *