Жаклин Кенеди в България

“Ако обичаш исторически забележителности, Jaclyn е разположена на една спирка на трамвая от култовата дискотека Ритъм, където през осемдесетте София инкубира първия си вариант на нощен живот. Сградата е на самия булевард България, (това, ако си прекарал последния половин век замразен във вана с криптонит, е една от ключовите софийски артерии), която с няколко тласъка на светофара ще те достави като кръвно телце до мозъка наречен НДК, белите дробове на Витоша или сърцето(където там ти е съкровището) на града. Достатъчно е близо, за да можеш да си в центъра на всичко за минути, и достатъчно далеч, за да имаш извинение, че няма да излизаш тази вечер. Както с всичко друго от живота, от днес нататък всичко коз или без коз решаваш ти.”

Ако не работиш с оксижен, надали си падаш по дискотеки в подлези, чиито врати са заварени преди едно 15 години. Но може би си способен да оцениш Жаклин, една от най-смелите жилищни сгради, пръквали се след Прехода. Красива – поне на брошура и на фасада откъм бул. България.

big_galarch6.jpg

А това е едно проклето нещо, наречено Действителност, а също и Престижен Столичен Квартал.

jaklin_real.jpg

Времето ще покаже, кой и какво ще построи на калкана. Дали ще се запази “архитектурния ансамбъл” или ще например в “битов стил”, несполучилива многоетажна имитация на традиционната българска къща 🙂 Едно нещо обаче е сигурно – платеният паркинг ще си oстане същата мизерия поне хилядолетие. Зеленият материал в оградата му са остатъци от тенис корт, виждам емблемата на “Head” 🙂

You may also like...

3 Responses

  1. britney says:

    малко са преиграли с маркетинговите послания…тъжното е, че е написано за хора, на които не им пука какво има около блока.

  2. nname.org says:

    абе пука им на новодомците, ама са се примирили, той всеки иска чистичко за 1200-1300 евро на квадрат на колкото се изпродадоха

  3. абе защо ми се струва, че тази сграда, с нейната архитектура и модерен дизайн е спечелила някаква награда в сферата на строителството?! или е била тя, или подобна на нея! да, както обикновенно в България – добри идеи, осъществени на кофти място! Сефте!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *