Развлекателни неволи

Еднооки мисли: “Индустриалното производство на “култура” е губещ бизнес модел. Пример от Родината! Тома, “идолът”-2, подписа договор с Вирджиния рекърдс, което му беше и част от “наградата”. В резултат пича (наистина ме кефеше) пусна албум. Пиратско копие на албума бе обявено в торент-тракер почти веднага. Не знам колко копия (CD-та) Саня е успяла да пробута на олигофренясали фенове, но откакто съм го дръпнал ъплоуда ми е 0Кб. т.е успяха да запишат такава метъл-руши-мага-графа-полу-боза че никой не я ще безплатно, пък камо ли да ходи да си я купува от магазин. Ето докъде води маркетинговата плей-листа. На никой в индустрията не му пука за “твореца”, за горкия “потребител” и за техните духовни потребности. Шляпваме лайната във вентилатора и ако не успеем да оплескаме цялата стая – гадните пирати са виновни …”

За Тавата на Томата вече писах, но мога да добавя, че Амуртлиева и Заки Авенюто са пълни педераси и надали биха се тикали в бизнес, който не е напълно педерастки по дух и смисъл. Оп, забравих, радиата (без държавните) снасят по няколко милиона на година за преразпределяне.

You may also like...

7 Responses

 1. Pavel says:

  От друга страна “Дзифт” не може да се намери никъде из торент тракерите, което ми говори, че става дума за съобразителност и технически контрол върху изделието. Не, че разбирам как точно става, но Саня и Заки едва ли правят същото за всеки продукт на ВР.

  Не знам и каква им е сметката на “Дзифт” след като са теглили чертата от друга страна.

 2. Longanlon says:

  Pavel, ако не можеш да намериш Дзифт по торентите, това говори само за твоята несъобразителност и липса на технически контрол 😉
  http://thepiratebay.org/search/zift/0/99/200

 3. Момчил says:

  Дзифт го махат един ден, след като го пуснат, няколко пъти го пускаха. Тома следвайки пътя на Невена ще спечели наградатана БГ Радио и/или на ММ за рок албум на годината. А, някой още гледа ли ММ??!

 4. Amber says:

  Камен Во продаде ММ и тъпата българска музика там рязко намаля. но наградите май още ги раздават на приятелски принцип

 5. kind of a pimp says:

  “никой не я ще безплатно, пък камо ли да ходи да си я купува от магазин”

  — криза, тигъре, ко да прайш….

 6. Гледам ги тези глуповати айдълчета и ми е жал за тях. Какви амбиции, какви надежди, каква… глупост.

  Преди десетилетия опитвахме с Бъндараците да запишем малка плоча, но това се оказа невъзможно.

  Положението и днес е същото, но с малки различия. С неимоверни усилия и огромни средства човек би могъл да запише CD, което след това ще си купят 3- 4 приятели. Какво излиза? Излиза, че си създал ЕДНО НИЩО!

  Умряла работа, пропилени младини… Една гадна, ама много гадна ситуация.

 7. kind of a pimp says:

  Преди десетилетия опитвахме с Бъндараците да запишем малка плоча, но това се оказа невъзможно.

  — сигурно сте изпреварили развитието на сцената с 30-40 години, затова не се е получило, Апостоле!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *