[video] Цецо Хипаря aka Сърмата Хари

ceco_hiparia.jpg

Краси Москов се е сетил да запише интервю с Цецо Хипаря, легендарна фигура и типичен представител на горнооряховския ъндърграунд от средата на 90-те.  Surmata Hari беше по-известен с пиенето, отколкото с пеенето си, но това не му попречи да бъде всеотдаен вокал на Skoda 105 L, които през 2001 избухнаха с единствения си, но феноменално добър за България албум.

От интервю с Цецо:

Брасовете постоянно изчезват. Тука в България читав саксофонист или тромпетист не се задържа, или отива за Дубай или както някои колеги казват “Връщаме се от турне в Скандинавието”. Не знам как не им е неудобно да ги приказват тия работи. Всички знаем какво е турне в Скандинавието – един кораб и гледат градовете от пристанището, и после казват – турне в Скандинавието. Направо ми става лошо. “

Пост за Цецо:

Дълго време живя в Търново. Нарича себе си Сарма. Има безумни истории. Едната от тях е как забивал някаква мацка и когато решил, че е време да подходи директно към споделяне на намерението си да я заведе на среднощно лежане на брега на Янтра, казал следното: „Ела с мен край реката да подмием сармата”. А веднъж на морето се запознал с една много известна по онова време журналистка. Тя казала: „Ина. Ина Григорова.”. А той: „Сиси. Сиси Сармата.”. Тази твар може да бъде познавана и под названието Цецо Хипаря.”

Един клип на Skoda:

Зареденото с глупости интервю>>>

You may also like...

3 Responses

 1. keipax says:

  ЖЕСТОКО!

  мн. яко парче! Мерси за поста!

 2. slack rad says:

  уточнение: Skoda 102L, ne 120L. Албумът го издават само като Skoda. И скоро пак се събраха (около преебаната вечер с New York Ska-Jazz Ensemble).

 3. nname.org says:

  105 L се оказа правилния модел

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *