Гудбай, Дубай

dubai.jpg

Съдейки по тази снимка, Дубай окончателно е заприличал на обществена тоалетна. Все пак нямат канализация и всичко “отработено” се изсипва в морето… което им е основния източник на приходи.

“Световния туристически център” е нещо като Слънчев бряг, но умножен по 10 във височина. С някои дребни екстри като султан, действащо робство и фереджета. Добре рекламиран с пари на султана, алъшвериша с имоти с години вървеше добре, подхранван от алчността и безбрежната наивност на американци и европейци. Но всяка приказка си има край и един-два пясъчни острова отчаяно си търсят нови собственици. Камилари бяха и камилари си останаха.

You may also like...

7 Responses

 1. asktisho says:

  Доста злобничко, но “в десятката” 🙂
  Който критикува трябва да предлага и алтернативи, нали така? За съжаление, алтернатива в тоя текст не видях. Тъжната истина е доста проста. И не само една. Две са. Нашата камиларска държава се управлява на същия семеен принцип като тяхната. Обаче камиларите там под жарките лъчи на слънцето и под напора на пустинния вятър изградиха ски-курорт, какъвто камиларите тук никога няма да изградят. За хотелите да не говорим. За обслужването – също. За заплащането – хич. Робство и фереджета?! Тук няма фереджета, но сезонната заплата в българските курорти е 14о евро на месец, а в Дубай – 2800. Ето това вече означава робство. Като резултат всички туристи пият урина в коктейла, търпят хлебарки в леглото и смъртни обиди от бармана. Какво като няма фереджета? Зимата поне има сняг. Естествен сняг. Изводът – никога, ама никога не пиши и не изказвай категорично мнение за държави, в които не си бил. Вторият извод: това са глупости! Аз го правя непрекъснато :). Така че можеш и ти. Ама ски курорт на плажа малко хора могат да направят. Невероятно, но fuck. Така че да им отдадем нужното уважение под формата на…едноминутно мълчание. Става ли? Хех.

 2. nname.org says:

  te sa kamilari, a nie – karucari

 3. asktisho says:

  true, true…остава само да се научим да не впрягаме каруцата пред магарето :))

 4. ivan says:

  Nqmam dumi , prosto …

 5. fh says:

  мдаааа …..каруцари сме си….а и този форум…уж е на български, а пък пише “leave a comment”

 6. nname.org says:

  това не е Форум, бе, вуйчо

 7. Сибо says:

  “ски курорт” е другото име на ски писта ли ?
  Дубай от пясък и л..на правят чудеса, а ние от чудна природа правим само л..на, там сме най-добрите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *