Бой, ебан и тютюневи изделия

 preslava_cigari.jpg

Изведнъж в чалга-вселената стана много модерно да се пуши. Любимците на народа внезапно закадиха в клиповете си и любовните сцени станаха по-опушени от каубойски филм. Бях запонал да ги броя, ама се отказах, повече от половината изпълнители пушат в новите си клипове, при това и по двата чалга канала. При сърбите и румънците няма такова нещо, там фасът от десетилетие е демоде.

Цялата работа е защото Винпром “Пещера” кипуха цигарена фабрика и си създадоха два собствени бранда – Мерилин и The King. Съвсем удачно са избрали да ги рекламират чрез “онази” музика и е интересно колко пазарен дял ще отхапят след първата година. Предполагам вместо да се пазарят с всеки изпълнител, са седнали с Пайнера и с Ара и са купили цялата “гилдия” по цени на едро. Жалко, че музикалните компании пропуснаха да обявят тази договорка пред потребителите си, една откритост би била най-доброто  в такива случаи.

Големият парадокс е, че медийната регулация забранява пиенето и пушенето в рекламните блокове, но в самите клипове – не. Камелия може да пие, пуши и повръща колкото си иска, това се приема за “изкуство”. Законът не предполага, че Камелия вече се продава по този начин и целенасочено демонстрира пушене, без самата тя да е пушачка и докато пее за “другите на бившия ми” и се разходжа с капачки от бира върху зърната си.

Изпълнителите си затварят очите, а издателите си отварят джобовете. Тук свършва изкуството и започва индустрията. Точно по такива причини преди славата ги карат да подписват договори. Просто се надявам Винпром “Пещера” да не направят фабрика за вибратори, защото е ясно какво ще им се случи пред камера на всички изпълнители от всички полове 🙂

/Ден по-късно и в “Капитал” излезе статия по темата. Крумов също не остава безучастен

You may also like...

7 Responses

 1. лили says:

  ахаха, добро включване за вибраторите:D

  не знам тея иначе какво ще правят, когато цигарите станат 5-6 лева кутията.

  или точно това е подоготвката на винпром за ТОЗИ момент. цигарите ще бъдат прекалено МОДЕРНИ за да не си ги вземеш!

 2. Shifter says:

  Скапана работа…От доста време им тегля по една майна като ги видя, точно заради тази нескрита реклама.

 3. UZUMAKI says:

  Така погледнато… аз по-скоро се надявам да направят фабрика за вибратори, пък ще гледам само “женските” клипове. 😀

 4. MixMan says:

  Гледахте ли на Rammstein новия клип ? 🙂

  http://www.redtube.com/25232

 1. October 11, 2009

  […] Бой, ебан и тютюневи изделия, и бизнеса с вибратори в Б.Р.Ц.К. […]

 2. June 10, 2010

  […] юни 10, 2010 Много интересен постинг от Борислав Кандов по повод решението на КЗК за санкциониране на прозиводителя на цигарите King’s и Merilyn. Аз съм далеч от тютюнопушенето, чалгата, както и пошлите вестници, клиповете на Преслава и Константин не съм ги гледал, но съм с ясното впечатление, че по някое време миналата година имаше много мощна реклама точно на тези цигари. То не бяха реклами, билбордове, пресрелийзи за новите видеа, пък как била облечена Преслава, пък какво правил Константин, пък как обичали да пушат баш тези цигари. Свилен също беше писал за това. […]

 3. June 11, 2010

  […] писах(ме) преди 9 месеца, тази рекламна кампания е наводнила […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *