Психология на проститутката

Някой го е пейстнал това тука като коментар. Не разбрах какво прави под пост за Патрашкова:

Ние говорихме затова, как мъдрата жена изгражда мъжа, прави от Иван-глупака – принц. Ще ви разкажа виц. Мъжът – военен, получава звание генерал, носи новата униформа вкъщи и я показва на жена си. Тя го гледа, а след това казва: „Слушай, Иване, мислил ли си някога, че от прост селянин ще станеш мъж на генералша?”

Забележете, при тази жена липсва психологията на проститутката. Говоря за проституцията не като за професия. (Ако сте решили да станете проститутка, на това трябва да се научите, както и на психология. Това е майсторство, и ако говорим за професията, това е най-древната професия. Не си крийте главата в пясъка като щраус. Има такава професия, при това на хиляди години. Спомнете си Атинянката Таис. Това е изкуство, това е женска мъдрост, трябва много да знаете и да се научите на това.)

Но има така наречената психология на проститутката, която сега активно се внедрява в обществото. Това е простичко – когато жената иска богато татенце, тоест веднага да получи всичко, без да даде нищо в замяна – нито душата си, нито ума си, нито сърцето си. Просто, защото има дълги крака и съвпада с определен стандарт! Това се нарича психология на проститутката. А след това такива момичета се оплакват: „Защо така се случи с мен?” Но всичко е толкова просто – тя сама се продава, съзнателно или не, а той също така съзнателно или подсъзнателно я купува – просто човека има много пари. Той ги е заработил – умен, способен, талантлив мъж.

Каква е нейната задача? Да се задържи по-дълго, за да може да си отдели средства и за след това. А ако човека има големи материални възможности, то той има възможността да купува и вещите бързо му омръзват. Той си е купил нея, поиграл си е половин година, а играчки колкото искаш! Толкова много са изложени за продажба. Ще си купи следваща. Покупко-продажба в чист вид. Отново, моля ви да ме разберете правилно, аз не осъждам това. Просто разказвам какъв е механизма. Всъщност, тук трябва да има осъзнаване. Ако подходите осъзнато към това, то станете професионалистка, така, че да бъдете от класа.

А Василиса не е имала психологията на проститутка, тя е била самодостатъчна. Тъй като тя е могла да прави всичко в живота си, не е била с две леви ръце, умеела е не само необикновени неща, но и всекидневните.

Моите баби бяха много интересни жени. Едната от тях някога е учила в института Смолни, в който са се възпитавали благородни девойки. Разказвала ми е за програмата на обучението. От филмите и класическата литература ние сме придобили впечатлението, че дамите нищо не са умеели да правят, само са ходили красиво и са танцували по балове. Но в живота всичко е било съвсем различно.

Две трети от занятията касаели управлението на дома. Всички тези жени умеели да шият, да бродират, да правят зимнина, знаели домашната икономика – как да управляват огромно стопанство, в което има и прислуга, и животни. А семействата били големи. За всеки ден трябвало да се пресметне меню за три хранения, да се купуват дрехи, бельо, да се поддържа къщата в ред. Те знаели минимум два езика. Учили музика и хореография. Могли са да дадат прекрасно начално образование на децата си. Всичко това тези жени са го умеели. А сега ми кажете, коя от нас умее поне половината от това?

Сега си представете, как седи такава днешна „дама”, има дете, бавачка, прислуга. Наблюдава съм реална ситуация: идва си мъжа вкъщи и казва: „Искам да ям”. Тя започва да крещи: „Аз съм уморена! Какво искаш от мен?” Тя с колата е отишла да вземе детето от училище – и толкоз. Да не забравяме, че освен това има и бавачка и прислуга. Той се обръща и отива да вечеря в ресторант …

Не е задължително мъдрата жена да ходи на работа. Мъжът емоционално разбира: дори тя да не работи, а да си седи вкъщи, то в дома й всичко е устроено и мъжът ще се връща и връща в този дом. Той черпи сили от там. Получава се така, че тя транслира своя ресурс чрез него. Тя се явява негово продължение в социалния свят. Мъжът много добре разбира, че социалният му успех е свързан с неговата жена: ако той прекрати отношенията си с нея, то губи и социалния си успех.
….
ЖЕНСКА ВЪЛНА /СПИРАЛА/

You may also like...

2 Responses

  1. daka242 says:

    Най-добре е да дойдат феминистките 🙂

  2. wakeop says:

    Коментарът е интересен (и с доста истина в него), ама верно няма нищо общо с Патрашкова 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *