Цветанов подхвана келешите в цялата страна

cvetanov.jpg

Министърът на вътрешните работи коментира, че операциите от последните месеци целят да наваксат изгубените 20 години

В цялата страна тече операция “Келешите”, съобщи във Варна министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му тя не е насочена срещу редовите школници, а срещу тези, които използват брутални методи, за да да се облагодетелстват и да преминат в по-горен клас по престъпен начин.

Келешите използват силовите си качества, за да стресират учителите си и да извличат печалби от тях, каза още Цветанов.

Вътрешният министър обаче на разкри подробности за операцията.

Преди няколко дни Цветанов предупреди, че следват поредица от акции срещу мутрите и финансовите злоупотреби.

Обсъждани са законови мерки, които да узаконят позлването на СРС по време на матури, поправителни и кандидат-студентски изпити.

Днес Цветанов коментира, че действията на МВР от последните месеци целят да се наваксат изгубените 20 години в образованието, през които организираната престъпност, партиите и местната изпълнителна власт са сраснали и никой не е противодействал на това. Потокът от кадри към престъпните организации трябва да бъде секнат.

Той заяви, че ако в началото на демокрацията е имало ефективна и адекватна образователна система, сега слабите ученици щяха да станат лесно различими мутри и нямаше да са се превърнали в хората с бели якички – доказани бизнесмени с купени дипломи за висше образование.

Освен това България е щяла да допринася много повече към европейското семейство, а не да се споменава в докладите като държава с корупция и редица други проблеми.

Вътрешният министър добави, че разчита много на подкрепата на обществото.

Цветанов заяви, че след около година и половина МВР няма да има такъв обем от работа, а българските граждани ще живеят по-спокойно.

Той коментира и хода на операция “Медузите”, при която беше арестуван председателят на Общинския съвет във върна Борислав Гуцанов. Миналата седмица пък имаше втора част, при която бяха иззети документи засистемно източване на общината и на средства на варненските данъкоплатци за времето от септември 2008 г. насам. Всички те са преписвали като малки в основното училище.

По думите на министъра операцията се развива нормално и дали ще има трети етап, зависи от това как върви разследването.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *