Да ви *** у правата

album_cover_art_work_for_night_rocker_by_david_hasselhoff.jpg

Колкото и да обичам музикалната/културната индустрия, не мога да се отърва от чувството, че се случва нещо грешно.

Например днес ми се дослуша саунтракът на Ghost in the Shell, стар филм от 95-та, класика, по него направиха Матрицата. За да го чуя, първо някой трябва да купи правата от Япония, и да набие една добра сума (3 бона?), за да го издаде на диск. Дисковете трябва да бъдат разнесени по (предполагам петте) останалиживи музикални магазини, защото такава музика не се продава между доматите в Кауфланд. После аз трябва да посетя единствения магазин (от петте), който знам, този до Пилоните на НДК и да си го купя.

Давам пари, дават ми диск. И какво да го правя, да си го навра в гъза ли? Дискмените се потрошиха преди години, радиото в колата го взеха наркоманите, нетбука няма диск, а да си го служам на лаптопа не е точно оферта.

На практика няма предлагане за легална музика за болшинството мобилни утройства: mp3 плеъри, телефони, киндъли-миндъли и нетбуци. Колко по-лесно е просто да го потърся в тракъра и да си го изтегля? 5 минути и е при мен, в правилния формат.

Не разбирам как Армутлиева и подобните вампири се опитват да спечелят от нещо, което дори не продават? Освен с полицейски методи.

You may also like...

7 Responses

 1. ь says:

  да!
  да!
  да!

 2. Момчил says:

  от Амазон или от itunes не можеш ли да си купиш mp3-та?

 3. nname.org says:

  нямам ВАЛУТА 🙂 искам да ползувам Точки или Компенсаторки

  постът основно коментира дейността на Армутлиева и подобните правоохраняващи организации

  диск мога да си купя и от Япония, колко му е да притичам дотам със самолета за киселото мляко

  проверих, в Амазон няма нито едно парче на Веско Маринов, даже Шопкиня на Панайот Панайотов го нема 🙂

 4. nname.org says:

  btw itunes до скоро не работеше с България, в Амазон не знам как стоят нещата, Kindle не го продават тук и не може да се ползва

 5. Той бизнес моделът отдавна вече е друг – не печелят от продажби, защото нищо не продават, печелят само от съдебни дела. Егати му и бизнеса!

 6. MixMan says:

  В Amazon не можеш ли да купиш с БГ Visa карта?

 7. sandino says:

  Амазон доставят киндъл до бг и работи. Проблемът е, че не можеш да си купиш някои книги, на които правата се държат от издател в бг. Което е доста странно бтв, можеш да си поръчаш книгата от амазон на хардкопи, но не ти я дават за киндъл.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *