Данък бял лист

princo.jpg

По сутрешния блок мярнах някакъв хуйчо, който се предполага да е някакъв “известен”/културтрегер/творец, който дискутираше идеята “на правителството” (или на Армутлиева) да се въведе малък данък върху всички празни CD-R/DVD-R дискове, които се внасят и “постъпленията” да отиват в джоба на кой знае кого, вероятно за издръжката на секретарката на някой адвокат, който е в тая далавера.

По стотинка от всеки диск… не е много, даже с удоволствие бих ги плащал, да ми е чиста съвестта, тъй като не сме 98-ма, дискове пиша веднъж на високосна, може би ще съберат от мен 1 лев от днес до края на живота ми. В интерес на истината българска музика и филми не пиратствам, веднъж си изтеглих албумче на Графа, сборнития с баладите, слушах го 2 пъти и го изтрих. Пито-платено.

Цялата тази работа, мислех че сме я надживяли, да се взема от “богатите” и да се дава на “бедните” на калпак, все едно сме още “онова” време. По същата логика трябва да се въведе данък върху белия лист, защото по данни на НСИ, изключително много се ксерокопират романите на Елин Пелин. Най-добре, на всяко листче по стотинка за Съюза (СБП), а те да си построят почивна станция, където да ходят лятото да пият без пари.

You may also like...

4 Responses

  1. Данък бял лист е чудесна идея! Мисля, че оттук до данък вдишване и издишване разстоянието е само една крачка.

  2. ju says:

    Този данък го има в много от нормалните европейски държави, има го и тук също (отдавна)

    Той освен своите недостатъци има и това предимство, че ти позволява да правиш съвсем легално копия на своите CD-та (материали), дори производителят да твърди обратното.

  3. Tези копия които можеш да правиш легално са за лично ползване разбира се (backup)

  4. Такъв данък вече има, не мога да разбера защо отново повдигат темата, явно постъпленията са спаднали.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *