Българският гений – автор на противозачатъчните

Както вече дискутирахме, една е земя българска и на нея се е родило де що има под Слънцето, с изключение на македонската наденица, която си е пак наша, но сме продали франчайза. Ето, изобретили сме и ХАПЧЕТО АНТИ-БЕБЕ.

В равни дози за Патента могат да претендират евреите, австрийците, американците и българите. кажи-речи половината население на планетата може да се тупа у гърдите и да крещи ние сме най-*.* Заради нас сега ви има или по-точно, заради вас сега ги няма, неродените ви братя и сестри, взаимовръзката е малко сложна.

В крайна сметка какво значение има в коя държава си роден, 21 век сме, не водим глупави войни за територия или заради различни редакции на Библията.

Откривателя на хапчетo AнтиБебе, което промени живота на мъжете и жените, е:

Карл Джераси, евреин с български произход.

Kaрл Джерси е роден във Виена. Майка му е австрийска еврейка, а баща му е български евреин, кожен лекар в София. Детските си години прекарва в България с родителите си.

Когато става на 5 години, заминава с майка си във Виена. Родителите му се развеждат, но не за дълго.

През 1938 той и майка му са изгонени от Австрия, заради еврейския си произход, връщат се в България, където родителите му отново се събират, за да могат Карл и майка му да получат българско гражданство. Живее още една година в София при баща си и учи в Американския колеж.

През това време майка му заминава за Англия, за да уреди имигрантски визи за САЩ за тях двамата. Така през 1939 16-годишният Джераси и майка му пристигат в Съединените щати.

You may also like...

5 Responses

 1. Момчил says:

  Жалко, че родината само е създала такъв талант, но не е могла да го отгледа.

 2. Live Angel says:

  Всяко изобретение-идея е нещо което назряло за момента да се роди – това може да е като хиляда яйца – които се намират на различни точки по света, хиляда заплодени, но в различни инкубатори… … Нашият инкубатор не ще да опложда креативни идеи, въпрос на климат – егоистичен и връзкарски завидлив! Мой мисли, но биха паснали и на Георги Марков – примерно.. Писателят които е зодия риби – като мен.

 3. nname.org says:

  @момчил: родината го е създала? родината му е австрия, а е създаден от родителите си.

  за 4 години като малко дете и 1 като ученик, приносът на българия е, че не е успяла да му развали способностите 🙂

 4. aneef says:

  Намерил си чудесен за обсъждане човек.
  Тъпите националистчета обаче палят тротинетките трудно, пишат с взлом и си отиват вкупом ;;

  Иначе и на мен и е мерак да ги зачекна.

 5. nname.org says:

  този пост не е пуснат в Свежо, няма откъде да ни надушат зомбитата 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *