Байландо: принципът педерандо

“Сцената на мечтите” е всъщност сцена на трагедията. Сираци, инвалиди и онкоболни се борят помежду си за зрителския вот, а победителят получава не изцеление, а пари за допълнително лечение. Има нещо дълбоко нехуманно в това шоу, което те кара да избереш между няколко тежки трагедии. Чудиш се чия мъка е по-голяма, на инвалидите или на танцуващо-пеещите “звезди”, които им “помагат”.

Гласувай, с твоите стотинки ще оправим всички проблеми в държавата, Нова телевизия ще пребоядиса всички училища и ще прекопа всички градинки. Гласувай и не питай как ДАНС хвана шефа си миналата година и още се чуди как да го обвини, а тази година със 100 милиона бюджет хвана само един ходжа. Международен терорист от Долно Бърдуково, дано да не прави черни магии, че ще ви ебе майката на всичките.

За капак народът си мисли, че ГЕРБ не трябва да прави нищо, защото бюджетът е издънен (похарченото е повече от заграбеното) и схваща Държавата като партията-майка, която трябва да раздаде по една близалка на всяко дете.  Дори Бойко не е наясно с принципите на капитализма, че Властта трябва да бъде рефер, а не основен и единствен играч на терена и живее в някаква паралелна реалност на партийни ръководители с кирки в ръце. Като няма пари за крадене – използвайте си времето да гласувате по-добри закони, които отвръзват ръцете на дръзналите да останат.

You may also like...

8 Responses

 1. RMPG says:

  Кажи им го, бе! Бахти овчарите.

 2. scanman says:

  Мниго добре ги обобщаваш нещата детсевика.

 3. деница says:

  Ти нали не гледаше тв от един месец 😉 Аз поне си признавам,че.Даже гледах едно интервю с Тупарев май беше,където каза,че мечтите не могат да се сравняват,и състезанието било всъщност за мечтатели.Разбирай в телевизионно отношение най-интересните.Тъй че…

 4. Виктор says:

  добре е да се помисли следващото байландо да е за самоубийци, а зрители със sms да им подбират подходящ начин да умрат

  • sammy says:

   Ще подкрепя такава идея! Имам и предложения за участници! 🙂 …..

   • nname.org says:

    аз предлагам първите участници да са водещите на това и подобните предавания.

    да поплуват малко за здраве в сярна киселина :)))

 5. РПГ says:

  Даа, голяма отврат. Хайде момченце, тропни с краченца, да ти дадем пари за оченца.Как въобще не се съпикясаха, че това е отвратителна гавра със страданията и надеждите на хората.Страна, в която има такъв цинизъм, одма трябва де се причисли нае към третия и четвъртия, а в петия свят!

  • nname.org says:

   цинизмът е международен, такива шоута има по цял свят.

   но в другите държави поне има някакво здравеопазване

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *