Корпоративен блог – има ли такова животно

Доста фирми се напъват да имат блогове. Научиха я тази думичка, стана модерно. Правят ги и пишат в тях 4 пъти годишно. Защо?

Защото цензурираната комуникация е безсмислена. Никой не иска да я чете, никой не иска да я пише.

Корпоративните бръмчалници се раждат от желанието на Шефа да сподели успехите на фирмата и умират от нежеланието му да сподели неуспехите.

Започват добре и завършват като странни места, където “екипа” си пише “някакви глупости”: Полу-пиянски снимки от началото на фирменото парти, имаме нов колега (нито дума за напускащите), рекламните агенции винаги се хвалят колко са КРЕАТИВНИ и как са си направили динозавърче от пластелин (и после са се опитали да го изпушат), малко общ рант без адресат – ох че гадости се случват в нашия бранш и от сорта.

Истинските неща, които могат да бъдат написани, остават неизказани.

От страх.

Да не увредим нечий интерес, да не изгоним някой клиент. Иван, който ни завлече с парите, да не се окаже братовчед на Първан, който още снася. Публичността е опасна.

Та два пъти мисли, един път пиши. Защото “корпоративния” ти блог не струва.

You may also like...

9 Responses

 1. Longanlon says:

  с такива професионални консултанти, как да не им умрат корпоративните блогове… :Р

 2. повечето собственици на частни фирми са до такава степен влюбени в тях, че просто това е едни пиедестал, на който могат да застанат и да доразвият величаенето на компанията.

 3. козунака says:

  виждам тънко завоалирани намеци за блога на Икономедия :))

  • nname.org says:

   не, техния блог е от малкото смислени, защото разполагат с повече хора, които знаят за какво става въпрос, а линкът към него е добре скрит.

   но ак е изграден на същите принципи, отвътре боледува от същата болест и рано или късно ще умре

 4. voxy says:

  блог и модерно в едно изречение?! 🙂 всички разбраха че блоговете са пълна безсмислица, която най-много 200-300 човека ще четат и трябва доста напъване за да станат 1000, което пак не би ги осмислило особено когато са корпоративни, добре че е егото за да съществуват личните

 5. Много погрешни схващания имате по темата, която всъщност ви е напълно чужда. Защо ставате за смях, изказвайки се за неща, от които хал хабер си нямате?!

 1. February 1, 2011

  […] VOXY коментира: […]

 2. September 21, 2012

  […] но ще се доверя на горния принцип и ще споделя най-смелата позиция, която съм чел по въпроса.  Нищо, че е малко крайна. Чарът на автора, когото […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *