Симулиране на автокритичност

Мира Баджева ми е симпатична, но просто няма начин някой да работи 20 години по медиите и да остане нормално интелигентен.

В този си пост разказва за някакви хипотетични технофобски движения. Мога да го преразкажа с едно изречение: Идиотите от старите медии с лупа издирват себеподобните си.

Мира дори е написала още няколко статии по темата в “Жената днес” и е изцедила целия логореен и финансов потенциал от нея. Интересно как старите медии инстинктивно обръщат повече внимание на мразещите “технологиите”, отколкото на болшинството хора, които си вършат полезна работа и си изкарват прехраната с “големия лош интернет”. Дори в Лайта имаше пространно изследване на отказващите Фейсбук, а днес всички се избиват да се регистрират в Гугъл+. Преди 100г., като са въвеждали електричеството, сигурно е имало хора, които са били против него и по едно или друго съображение са отказали да го ползват. За тях медиАта и историците странно мълчат, няма мегдан, да се гонят вещици и да се говорят глупости.

You may also like...

5 Responses

 1. Val says:

  “Жената днес” си отиде днес.
  Васа Ганчева почина.

 2. ^__^ says:

  Тая жена явно не знае думата “лудит”, а иначе и днес има хора дето не ползват електричество (the Amish) но то е понеже го няма в Библията. Пък самата статия е типична женска писаница–без истински смисъл, демонстрираща колко чувстваща и мислища личност е авторката.

  Та лудитизма не е съвсем лоша идея, щото човек е наистина най-щастлив понякога като няма Интернет и няма телефон.

 3. Алекс says:

  Защо ми се струва, че е пила преди Слави? То не, че няма нужда де, за да оцелееш…

 4. ss7 says:

  @nname , ти ако беше миньор, щеше ли да “обичаш” кирката ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *