Цар Киро слезе от ТИР-о

Когато Държавата не желае да осигури справедливост, Народът хваща вилите и лопатите и си я осигурява сам. Едно време е имало проблем с вещиците, събирали са се всички селяни заедно и са си решавали проблема. Вещици сега има ли – няма 🙂

Когато поредният мангалски барон се помисли за много велик, само защото е подкупил общинската администрация и полицията и си е напълнил готварската печка със злато, неминуемо следва корекция, отнемане на „благороднически“ титли, мерцедеси, превилегии и прочие. Газенето на хора в България е разрешено само за шампионите от фигурното пързаляне. Царчето от Катуница е забогатял напълно незаконно, сега обеднява напълно незаконно. Дори и неговите братовчеди се радват да го видят по гол гъз и таят надежда да се отърват от него.

Евала на момчетата, които се вдигнаха и си сложиха главата в торбата, за да спрат циганското безобразие. Понякога насилето е градивно, дори винаги е по-градивно от празните приказки и предизборните обещания. Не ни трябват още 100 милиона километра магистрала, по която “принцовете” на мрака да си карат новите бели баварки, а ние, плащащите ток и данъци, да мръзнем по панелките и да пием боза.

Не знам да е съществувал по-цивилизован начин да се получи справедливост, вероятно съселяните му са пускали безброй жалби и всички те са отишли до под кривата круша, в чекмеджето за VIP клиенти на МВР. На съвестта на Цецо и компания трябва да лежат двата момчешки живота. Държавната машина дори го е пазила, защото “бизнесменът” Рашев е политически брокер, доставящ гласове по изборите и винаги им е достатъчно удобен. Парите купуват влияние, влиянието му носи още пари. Но не всичко е пари, приятелю, важно е и да не ти драснат килимчето.

You may also like...

4 Responses

  1. “Евала”?! “Мангалски”?!! Извинете, вие в кой век живеете?

  2. joe says:

    Много точно казано!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *