Избори, Брадър

Кандидат-президентските дебати трябва да се провеждат на принципа на Биг Брадър.

Да ги затворим двойките в една къща, да поогладнеят и да си покажат зъбките, да си обяснят платформите, без да им ги суфлират, да се види кой колко му е пипето. И Народа да изгони най-антипатичните и да остави по-читавите на пряка елиминация.

Може да стане – нали записват номерата на всички SIM карти и ги водят на нечие ЕГН. Като трябва Държавата да открие Човека – веднага се намира начин, като трябва Човека да открие Държавата – еби се в гъза.

Всъщност никой не ми иска мнението, прави се една пародия веднъж на 4 години и се избират все от същите тикви, все от зелените. Мислим, че сме далеч от политиката, че като сменим канала и вече не гледаме мача, а всъщност Ние сме топката, която Те си подритват.

You may also like...

2 Responses

  1. Деница says:

    Народът първо гони читавите,ако си спомням добре.Бихме имали Тризначки на власт при тоя вариант.

  2. asktisho says:

    Няма как да съм по-съгласен с теб. Гледам усилията на предизборните щабове и се чудя: “Още ли има хора, които се връзват на такива неща?” Оказва се, че има. Доста – при това. Повечето хора се връзват. Ако през последните 20 години политиката беше дръпнала колкото науката, технологиите и, дори, икономиката, сега нямаше да има двуметрови бюлетини НА ХАРТИЯ и може би щяхме да живеем в съвсем различен тип общество. Но политиката не е мръднала от нивото си през 1991-ва. Очевидно много хора също не са мръднали от това ниво, щом продължават да откриват нещо в “играта”. Лично за мен доверието в политическата система отдавна напусна “кота нула” и върви само надолу. Но, въпреки това ще гласувам, защото системата е нечестна, изостанала и корумпирана, но няма друга и докато тази я има, топката ще си ти, както правилно си забелязал. Важно е накъде ще полети топката при следващия шут. Не гласуваш ли, оставяш на хората без основно образование да решават посоката, в която ще летиш ти, вместо теб – мотивирани от две бири и едно кебапче, примерно. Докато живея в тази страна ще гласувам. Когато я оставя в ръцете на хората, които са готови да продадат следващите 4 години за едно кебапче, ще спра да галсувам. Иначе за елиминациите си прав. Но и Деница е права с нейния коментар. Истината е някъде по средата. Средата аз я виждам така: народът е на нивото на своите управници. Като ги гледам повечето – доста са зле. Обаче си ги заслужаваме. Човек, като не може да управлява живота си сам, има нужда някой друг да го управлява. Кофтито е, че на този някой друг може, освен да му се прияде, и да му се до**е 🙂 И тогава от онази страна пак сме ти и аз – гласоподавателите. Веднъж на четири години, поне, ни дават възможност да сменим “партньора”, хехе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *