Светска новина на 2012

Мара Отварачката имала нов отварач. Старият се разорил и… любовта увяхнала. Новият е син на депутат, доста по-малък от нея, но явно силен там, където трябва – в спонсорирането на нови песни и клипове!

Чалгата не е точно музика, но е забавна смесица от всичко друго – фешън, хирургия, грим, танц, театър… обилно поляти с шампанско и комбинирани с грозно ебане в тоалетната. Бизнесмоделът типично български и е базиран по-скоро на отвращението от ориенталското, отколкото на интереса към него. Не-чалга медиите се избиват да канят т.н. “звезди”, да ги показват на хората колко са прости и обикновени и така създават ореол, който ги продава още по-добре. Циркът е балкански, Цирк Балкански.

Фолк ъндърграундът е същия като другия роден ъндърграунд и дори по-избичен, подплатен с добри хонорари и десетократно по-голям плик с амфети. Зад завесата нещата са доста по-драматични и никога скучни, за разлика от представлението, което “дават” отпред.

You may also like...

8 Responses

 1. 8bit says:

  готен томбак си е фанала

 2. Iban Vatchvarov says:

  ne razbiram tova tvyrdenie:
  Фолк ъндърграундът е същия като другия роден ъндърграунд
  koe e folk underground? shtom vyrtiat pari znachi sa mainstream.

  • nname.org says:

   фолк индустрията не е само певицата, която си отваря устата на плейбек

   има стотици неизвестни и прохождащи изпълнители, също музикантите, които измислят и изсвирват записите, циганетата по оркестрите, които са 5-то поколение музиканти и т.н.

   Валдес, Сашка Васева и Хисарския Поп също са в ъндърграунда, тях никой не ги върти по телевизора

 3. eh says:

  “Бизнесмоделът типично български и е базиран по-скоро на отвращението от ориенталското, отколкото на интереса към него.”

  Това е мъдро.

  • Iban Vatchvarov says:

   Predpolagam govorite sa neosyznato otvrashtenie/interes. Tova povedenie e avtomatizirano kato pri kucheto na Pavlov. Malcina stigat do analiz, po-skoro se raboti s primitivni drazniteli predizvikvashti predvidimi reakcii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *