Да кажем ДА на чалгата!

Четох всички коментари, написани от хора, който явно са доста умствено необразовани. Когато не знаеш нещо, не дрънкай напразно за него, защото явно си проличава колко си зле.

Като във всяко нещо и поп-фолка има своите издънки. Но погледнете истинската чалга, погледнете посланието, което носи! И ми кажете къде виждате робство? Кючекът не е само музика, той е начин на мислене и живот. Той е радост и толерантност към малцинствата и другите полове. Ориенталските мотиви се използват масово в световния джаз. Слушащите поп-фолк са хората, които не се притесняват свободно да изразят мнението си, независимо дали ще бъдат одобрени или не, от заобикалящите ги и от общоприетите норми. Ние имаме свое виждане за света, уникално. И не се стараем да бъдем разбирани, защото никои гении не са били разбирани. Ние сме ние. Всеки от нас е толкова различен и интересен. (разбира се, и тук има онези изключения, които си мислят,че за да си чалгар ти само трябва да пиеш водка с “утеха” в БИАД и да се правиш на простак). А ако аз тук тръгна да упреквам метъл музиката, която създава поколение на курви и проститутки, търсещи по-големи заможни чичковци? Нима и вие няма да кажете, но не всички са такива? Така,че никога не поставяйте хората под един общ знаменател.

Метълът е начин на поведение, той е начин да стигнеш дъното на самоунижението и духовната деградация, той е път към канала с лайна. Точно така! Самоунищожението и духовната си деградация човек може да постигне с издигането в култ на онази скандинавска вълна наречена метъл. Мразите чужденците, а ги издигате в култ. Кефите им се?! Що за безмозъчност? Браво кефете се на Азис ПАНТЕРА,а после ние сме вървели по пътя към канала с лайна…

Мога съвсем спокойно да ви заявя, че поп-фолк семействата са с много по-здрави основи. И онези истински чалгари са с много по-будно съзнание от всеки друг срещнат. И вместо да си губите времето да пишете подобни безмислени коментари, айде първо се образовайте. Запознайте се с такива хора и чак тогава ги пишете врели-некипели. Със здраве, хора и дано ви дойде мозъка в главата един ден и да оцените истински стойностните неща!

You may also like...

67 Responses

 1. ntzolev says:

  Мммда, днешните метъли определено не са като тези с които аз израстнах.

 2. Лъчо says:

  Що си го причиняваш? Пак има да триеш коментари цял ден 😉

  (иначе е забавен текстът, да)

 3. Mx says:

  Какви курви,какви проститутки? Точно чалгарките стават такива покрай тази “музика”,ако може въобще да се нарече такава. Точно метълът го слушат свободомислещи хора.Боже,боже прост народ…Ако чалгата беше толкова хубава щяха и другите страни да я слушат нали? Но не,те слушат истинска музика.Чалгата ви е начин на живот,да не говорим за арогантното поведение на всичките ви чалгари.То не е ли ограниченост към културата…България пропада точно заради чалгата,това не е музика! Къде е смисълът в текста,къде е музиката? Ти въобще знаеш ли откъде произлиза метълът? Това е един от най-великите жанрове след джаза. Преди да пишеш такива абсурди иди в гугъл и прочети малко. Ето защо чужденците смятат българите за толкова прости. Ми как няма вижте се само какви бисери пишете. I don’t want to live on this planet anymore.

  • Гюро says:

   Ха, ха, ха – велик!

  • voxy says:

   ас по нечистоплатни от металите не сам виждал. Спластени коси, мъкнат се с едни зелени чували, исбелели уш черни тениски. Съжелявам те MX, ти явно си като тях щом слушаш тая долно пробна музика, която се прави за уттайката на обществото

   • Jmork says:

    Voxy, ти си тъп. Първо се научи да пишеш и второ слушай малко метъл, защото, ако го беше направил нямаше да казваш, че е ‘долно пробна’ музика.

    MX, съгласен съм с теб. 🙂

   • Lady Darkness says:

    аЗ* по- нечистоплЪтни* метЪли* мешки* (кви зелени чували те мачкат, не знам) иЗбелели* уЖ*

    И така както се вижда явно обществото на чалгата е по- долнопробно, защото може да съм метълка, но поне имам елементарни познания по български език. Теб може да те върнем във… втори или не, грешка.. по- добре първи клас. 🙂 Кланяйте се още на тъпата ви чалга…. калпави деграданти без вкус за музика!

    By the way.. FUCK YOU! ^^

    • 8bit says:

     лол ма ти български ли ше ми проповядваш в нета лол. с тез четен брой многоточиа и осмвики от кога си помисли че можеш да кажеш каквото си поискаш на които си поискаш кадето си поискаш/ и да аз бих ебал андреа, не тебе, исвеб ако не си малолетна де

     • Маринела says:

      Не мога да повярвам, че човек, който пише “Осмивки”, “многоточиА”, “кАдето” и “който” с И, вместо с Й, човек който не зачита главната буква и точката в края на изречението прави забележка на някой, дори за музиката, която слуша. Хора, опомнете се. Винаги е било важно как пишете и никой няма да ви се изсмее в очите ако спазвате правилата за правопис и правоговор. Явно по-важно е да се научи текста на някоя долнопробна песничка. И по-лесния начин за комуникация е да се нагруби някой. Изречението не е изречение, ако не е заплашително или не съдържа една обидна дума. Не прочетох нито един от постовете, защитаващи чалгата да съдържа нещо, с което да подкрепи музиката си.

   • Mx says:

    *earthpalm* метълът няма нищи общо с чистоплътността,ама нищо! Толкова ограничени хора..просто не мога да повярвам

   • Маринела says:

    Аз преброих поне 11 правописни грешки за тези три изречения, последното от които дори не завършва с точка. Явно няма как да се защитиш, щом нападаш другите. Искам да видя положителното ти мнение за “НЕутайката на обществото” – хората, които слушат чалга.

   • ivana says:

    OMG ti poznava6 li metalari za da govori6 tova za tqh.Ti nqma6 pravo da kritikuva6 nqkoi za tova kakuv e. Vseki si ima svoi jivot i 6te se oobli4a taka kakto si iska.
    Poznavam mnogo metalari i te sa mi nai dobrite priqteli.Tova 4e ni kritikuva6 te pravi po nish.Nikoga ne gledai po van6niq vid. 🙂

    • Slipknot Maggot says:

     Тъпа путко казва се Метъли не Метълари бахти простата курва и се наричаш метълистка ? Моля те направи услуга на света и се хвърли от някъде.

  • Chovek, razbirasht sarcasm says:

   И аз. Толкова много хора, слепи за очеизважзащия сарказъм на автора… Тъжно, тъжно.

 4. Шмулю says:

  “Така,че никога не поставяйте хората под един общ знаменател.” Хахаха,забележителна е пунктуацията на това изречение.Ами какво да кажа,грамотен автор пише грамотни статии

 5. се1 says:

  Successful tro** is successful!
  Kudos! 😀

 6. nonamezzzzz says:

  (finger)

 7. Д says:

  ЛОЛ… Аз ли не мога да разбера или наистина този,който е написал тази публикация и този който сръвнява Азис с Пантера е голям тъпанар … Точно заради чалгата България пропада..Точно заради чалгата децата на по 12-13 годинки показват цици и какви ли не още глупости … Просто се излагате с тези публикации 🙂 Моя съвет е да се позаинтересувате какво представлява метъла и тогава да говорите така 🙂

 8. Belzebub says:

  Хахаа, по-тъп човек от автора НЯМА! Гний си в чалгатеката отрепко! :)))

 9. Onibaka says:

  “Четох всички коментари, написани от хора, който явно са доста умствено необразовани.” – Чел си дрънци, преброй колко пъти ти казаха, че таз скандинавка адресна регистация, дето приписваш на всичкия метъл(ще рече предполагам и 2те песни, които си виждал преди да се скриеш под леглото).

  “Когато не знаеш нещо, не дрънкай напразно за него, защото явно си проличава колко си зле.” – Не би могло да има по-правилно подзаглавие на малоумието, което въплащаваш.

  “Като във всяко нещо и поп-фолка има своите издънки.” – Наричат се изпълнители и фенове.

  “Ориенталските мотиви се използват масово в световния джаз.” – Преди малко беше “майната им на тез негри”, сега се вреш в джаза.

  “Слушащите поп-фолк са хората, които не се притесняват свободно да изразят мнението си, независимо дали ще бъдат одобрени или не, от заобикалящите ги и от общоприетите норми.” – Същото се отнася в пълна сила и за другите маймуни, онези дето се замерят с лайна. Не съм сигурен към кой от двата вида е по-редно да изпитваме уважение.

  “Ние имаме свое виждане за света, уникално.” – Както и серийните убийци.

  “И не се стараем да бъдем разбирани,…” – Отново както и серийните убийци.

  “(разбира се, и тук има онези изключения, които си мислят,че за да си чалгар ти само трябва да пиеш водка с “утеха” в БИАД и да се правиш на простак). А ако аз тук тръгна да упреквам метъл музиката, която създава поколение на курви и проститутки, търсещи по-големи заможни чичковци? Нима и вие няма да кажете, но не всички са такива? Така,че никога не поставяйте хората под един общ знаменател.” – Ти си малоумен под собствен знаменател, човече(използвайки “човек” във възможно най-широкия смисъл на думата, без цел сравнението да обиди разумните човешки същества). Как ще напраскаш 2 статии пълни с най-сляпата генерализация, на която предполагам си бил способен и после ще викаш “не слагайте всички под общ знаменател”? И от коя страна на таз барикада, на която си се качил има повече проститутки, че да обясняваш за изключения. Обърни се, че зад тебе малцинствата се чукат по хорските гробове, докато на фона бичи новия хит на Ивана.

  “Мразите чужденците, а ги издигате в култ.” – Ранният 19век се обади иска да му върнеш разбиранията, че антисемитизма е правилен, а харесването на неща идващи извън въображаеми географски разделителни линии е “безмозъчност”.

  “Мога съвсем спокойно да ви заявя, че поп-фолк семействата са с много по-здрави основи.” – Мога съвсем спокойно да заявя, че когато заявяват нещо хората обикновенно го правят съвсем спокойно. Това не прави позицията им задължително правилна.

  “И вместо да си губите времето да пишете подобни безмислени коментари, айде първо се образовайте. ” – Не бих могъл да ти дам по-добър съвет. Не мога да повярвам, че си достигнал до заключението, че почти завършено средно образование те прави капацитет по каквото и да е.

  “Запознайте се с такива хора и чак тогава ги пишете врели-некипели.” – Този си съвет обаче не го взимай при сърце. Не се запознавай с каквито и да е хора и не пиши повече врели-некипели. И с двете действия само цапаш общата картина на човечеството.

 10. Слави says:

  Тоя MX е агент на гадните метъли според мен, щом се прави, че не може да разбере смисъл на музиката и текста в поп – фолк песните! Метълите на сапун! 🙂

  • Haunted says:

   Я ми кажи ТИ какъв е смисъла на музиката и текста в поп-фолк песните ! Аз винаги чувам един и същ ритъм, а в текстовете винаги се пее за любов, секс и пари. Успори ме ако не е така, но искам и доказателства !

  • Mx says:

   Да,много гаден метъл съм Господи какви малоумници си създал..Иди послушай малко метъл после ми говори

 11. Replica says:

  Може да плюете метъла, но минавайки покрай циганските съборетини, познайте – от там не се чуваше Металика! Не искам да подражавам и имитирам подобен скотски начин на живот. За мен чалгата е циганска музика за прости необразовани и съдейки по коментарите по-долу, неграмотни хора. Според социологическо проучване, най-голям дял от запитаните (35%) са казали, че слушат чалга, те били с основно, средно или по-ниско образование; рок и метъл феновете (12%) – със средно или висше образование; слушащите джаз – 3% – с висше или по-висока степен на образование. (Сборът не е 100%, защото не всички са отговорили, но чалгослушащите не са толкова запознати с математиката).

  • doni says:

   Не се чувало металика? Потърси онова клипче, където циганският оркестър свири nothing else matters 🙂

 12. Иво says:

  По моите наблюдения чалгата проповядва разврата от ранна детска възраст, тревата от ранна детска възраст и това, че парите са най-важното, моля те, посочи ми една чалга песен в която не се пее за изневери, богати чичковци, безразборен секс, гейове или секс срещу пари, не вярвам да получа отговор, защото най-много да ми изтриеш комента, поради простата причина, че такава чалга песен няма

 13. Tara says:

  Благодаря за смеха!
  Моля те замисли се кои носят деколтета до пъпа, поли приличащи на колан и 84033 тона фон-дьо тен. Определено не са метълите. И да много си права – чалгата създава семейства с много здрави Сексуални основи, за другите не съм много сигурна.
  Относно това, че всички слушащи чалга са гении… Да не си си загубила ума на някоя магистрала?! В чалгата да има максумум 4-5 ставащи песни и всички те са превод от сръбски, гръцки и т.н.
  Надали ще ти обърна мисленето, но все пак заради такива като теб повечето свестни хора заминават за чужбина и не искат да се върнат.

 14. Lena says:

  Тъй като слушам различни стилове музика и имам широки социални контакти и наблюдения, спокойно ти казвам, че това, което си написал е повече от нелепо. Инфантилно и без всякаква доказателствена стойност.

 15. YHWH says:

  Това сигурно е някакъв майтап, който не схващам.

 16. Анонимен says:

  Който е писал това е един недорасъл безделник.А бе,ей,мухльо,я са вземи в ръце и тия глупости ги разправяй на някой друг.Я вземи едно парче на Queen или на Beatles и го сравни с тая помия чалгата.Чалгарките гледат само да си покажат ц*ците (с извинение) за популярност,а една метъл легенда уважава феновете си.Затова пред останалия свят ние сме една сбирщина селяци заради хора като вас!

 17. coldwind says:

  Понякога се чудя как може да има толкова тъпи хора на света.
  Още в началото на статията ти прочетох първата глупост “Като във всяко нещо и поп-фолка има своите издънки. Но погледнете истинската чалга, погледнете посланието, което носи! ”
  Направо се попиках от смях!
  Какво послания носи?
  “Какво ще кажеш да се напием”, “Бясно карай на червено..” Ето защо в България има толкова пътни катастрофи след употребяване на алкохол. Именно защото повечето се влияят от тези “послания”. Другото абсурдно нещо – “Слушащите поп-фолк са хората, които не се притесняват свободно да изразят мнението си, независимо дали ще бъдат одобрени или не, от заобикалящите ги и от общоприетите норми.” сякаш останалите хора нямат свое мнение и не го изразяват.. Я се съвземи бе малоумник!
  и Поредната простотия – ” А ако аз тук тръгна да упреквам метъл музиката, която създава поколение на курви и проститутки, търсещи по-големи заможни чичковци? ”
  Я се огледай и виж кои са курви – момичетата които нямат още 13 години, които слушат чалга и ходят до ранни зори на дискотека и се натискат със всеки срещнат.

  Но това ме закова на стола – “Метълът е начин на поведение, той е начин да стигнеш дъното на самоунижението и духовната деградация, той е път към канала с лайна. Точно така!”
  Хахаха смешко защо другите държави не слушат чалгата щом не е “канал за лайна”? Викаш ние сме тъпи, защото слушаме чалга, а вие чалгарчетата превъзхожате по интелигентност повече от половината свят.

  “И вместо да си губите времето да пишете подобни безмислени коментари, айде първо се образовайте. Запознайте се с такива хора и чак тогава ги пишете врели-некипели.”
  Да ти кажа този, който не трябва да пише такива бесмислени статии си ти!
  Нека да видим до колко още ще пропадне нашата “хубава” държава. След години като осъзнаеш каква простотия си написал, надявам се да потънеш в земята от срам.

 18. Niki says:

  ” … написани от хора, коЙ??????то явно са доста умствено необразовани …”

  Я първо да се научим да пишем правилно, пък тогава да даваме квалификации кой какъв е, а????

 19. opexume says:

  Шапки долу за успешния експеримент !!!
  А това ,че с втвърдяване на вкусовете намалява толерантността се вижда и с просто око в коментарите.Явно закърнява и чувството за хумор,но от това губят интелигентните и романтични фенове на Кенибъл Корпс.

 20. Longanlon says:

  хехехе гледам, че бътхърта е голям…

  • Слави says:

   Коментарите на металягите под тая статия направиха живота ми едно по – приятно изживяване. Освен тва, драги ми нечистоплътни метъли:
   “Беше прекрасна, толкова далечна, звучи ми като от космоса”, така коментира барабанистът на “Юръп” Иън Хогланд – българската попфолк музика, до която музикантите са се докоснали в столичен клуб.
   Освен тва четейки метъл коментарите се удивлявам на това, каква НЕКОМПЕТЕНТНОСТ лъха от ропота на разни античалгарчета из родниот интернеД (на живо не могат, но по форумите са силни). Защо ли винаги когато се говори за “чалга” в негативен аспект, винаги това се прави от хора които НЕ ЗНАЯТ и не разбират от тази музика (или каквото е там)?
   Самата дума “чалга” НЕ е с турски произход а с индо-ирански, което означава че е стара българска дума, защото прабългарите са точно с такъв произход. Ако разбираха поне малко от ФОЛКЛОР ще знаете че в безброй народни песни присъства думата ЧАЛГАДЖИИ, което в стария български език означава музиканти. А чалга ритъмът (чалга салатата) присъства като направление в българския фолклор от векове, както свадбарската музика и ред други направления с разнообразна ритмика.

   Ако поне малко познаваха сръбския турбофолк и гръцката чалга щяха да знаят че това е едно и също нещо с много малка разлика едно от друго. Тоест това е обща балканска музика с малки разлики в съответните страни и има определена разлика от автентичния фолклор на Сърбия и Гърция. Разликата между техния фолклор и тяхната “чалга” е точно толкова колкото и разликата между нашия автентичен фолклор и нашата “чалга”.
   В този ред на мисли, защо ли гърците и сърбите не се чудят към кой съседен или далечен народ да причислят чалгата си, а напротив, приемат си я за тяхна. Защо ли ние го правим а те не? Отговорете си сами.

   P.S. Ходил съм няколко пъти в Турция и се интересувам от културата и фолклора им. Доста добре познавам спецификата на турската музика. Повярвайте ми, чалгата в България няма нищо общо с турската традиционна музика, нито с фолклора им. В Турция нито се танцува кючек в заведенията, нито щракат с пръсти при появата на някоя тяхна звезда по простата причина че дори и популярната им музика няма нищо общо с чалгата.

   ЧАЛГАТА е балканска салата типична за нощния начин на живот в България, Сърбия, Гърция, Албания и от части Румъния и разликата между чалгата в тези страни е предимно в езика на който се пее. Дори преди доста десетилетия когато този стил не е бил така развит, този начин на забавление пак го е имало но под звуците на свадбарските, кръчмарските оркестри, които всъщност пак са свирили същото но в по-стар стил.

   За това моля престанете да подарявате чалгата на Турция, Пакистан, Марс, Венера и т.н. Това че сте комплексирани, неинформирани относно това “явление” и се срамувате от него, не значи че не е наше и трябва по всевъзможни начини да я причислите към други народи.

   Надявам се е ясно, ай сполай!

   • Маринела says:

    Не си прав, че чалгата и българския автентичен фолклор си приличат. В колко народни песни чу “Я елате пиленца при батко”, ““Сама и гола. Сама и топла. Познай какво правя аз…”, “Ех, банана, ах, банана, кеф ми става щом го хвана”, “Аз съм волна пеперуда и летя от цвят на цвят”? Колко народни певици видя в акомпанимент на тройка барабанчета с барабанист със залепени банкноти на челото, а до него млада девойка със завързано по циците потниче се поклаща главно в таза, без дори да прави стъпка? Колко народни женски носии са по-къси от коляното, с изрязано деколте до кръста и гол гръб?

   • Johnny Reb says:

    Слави, толкова си некомпетентен и толкова се чудиш кво да си изсмучеш от пръстите, че ми направи кеф да ти прочета коментара от чисто любопитство да видя докъде ще стигнеш. Значи, инфото дето го копаш от нета е грешно, пич. Не те се карам, но просто говориш невярности – as simple as that! Ако беше походил малко из страните, за които пишеш щеше да ти е ясно, че такова животно като тукашната чалга(няма да го наричам какъвто и да е фолк) никъде го няма. Гърчолята имат подобни просташки изпълнения, но поне има някакви инструменти замесени, та поне може да мине за музика, па макар и елементарна и просташка. Сръбската музика, от друга страна за мен е чистата дефиниция на балканска музика, но бг чалгата доста се отдалечи от нея през последните 10-15 години. А самата дума “чалга”(която причисляваш към… старобългарски?!), всъщност е турска, производна на глагола “чал”. Ще те оставя сам да си свериш бележките за другите неща, НО истинската причина, поради която ти пиша изобщо е, че в едно изречение каза нещо супер важно, което никой не ебава : ЧАЛГАТА. Е. БЪЛГАРСКА. ТОЧКА! … Няма такава музика и субкултура на балканите. Няма и в Турция. Ако го приемат това хората, може би ще започне да се развива към по-добро и тази “музика” – просто защото ако не прехвърляме вината за простотията си наляво-надясно, ще ни се иска да се покажем в малко по-добра светлина. peace,love,emphaty! =)

   • coldwind says:

    Я си помисли кой е некомпетентен. Как ще обясниш факта, че малките кифлички слушащи чалга, както и момченцата на 13-18 годишна възраст са толкова неграмотни? Повечето от тях дори не пишат на родния си език, а на латиница. Това само в нашата държава може да се види. Живяла съм в Гърция и знам каква е тяхната музика. Знам и какво представлява тяхната “чалга”. Това си е чист поп, а не “чалга” и знам отлично, че в техните песни не се пее за как някоя ти е свалил прашките.
    Не си прав и за това, че ние можем да пишем само във форумите, а на живо да не можем да се “отворим”. Първо сигурно дори не познаваш и един метълист, че да знаеш кой може и кой не.

    Защо ли винаги когато се говори за “чалга” в негативен аспект, винаги това се прави от хора които НЕ ЗНАЯТ и не разбират от тази музика (или каквото е там)?

    ХАХАХАХА ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ БЯХ ЧУВАЛА!
    Защо чалга звездите не си свирят песните сами и повечето пеят фалшиво, но не пеенето е важно, а това колко ще си покажеш циците. Правят песни само които ще се продават на пазара. Да си певец и музикант не е само да вземаш пари. Важно е да обичаш музиката, а не колко силикон имаш.
    Я сравни песните – “Дай ми го дай ми го” с “Ела моме калино”. РАЗЛИКАТА Е ОГРОМНА!
    Така и покваряват малките деца. От малки да ходят с къси поли и по дискотеки където може да се натискат пред спокойно с всякакви батковци.
    Не ми дреме от къде произлиза и как е звучало преди или какво наименование е имало. Важното е сега как звучи и как влияе на хората. Огледай се нормално ли е тийенджърка на 14, слушаща чалга да ходи с оскъдно облекло?! Погледни метълистите. Колко от тях ходят така? Т’ва, че носят тежък грим (не всички), черни дрехи и тежки вериги, не ги прави шибаняци к’вит ги изкарвате. А и не всички ходят така. Просто се замисли. Хубаво имаш си мнение каза го, сега ние споделяваме нашето. 🙂

 21. 8bit says:

  аз се еба с чалгарки, супер е

 22. Niki says:

  Ей, ама защо такива крайни мнения имате? И как слагате под един знаменател всички от дадена група?
  Че дъщеря ми е метълка и по-слънчево, лъчезарно и чисто – в най-прекия хигиенен смисъл на тая дума – същество, едва ли може да видите. Метълка, щото си слуша такава музика открай време.

  За чалгата – за мен нещата са лесни, имам си дистанционно, гласувам си с него, който си иска, да си я слуша. Че то, много от американските песни също са вид чалга, само дето е американска. И тях не слушам и това е.

  А не ги слушам, щото много са ми простички – някак на човек, минал през джаз, класика, метъл, народни песни – не върви двеста пъти да му повториш “тичайте крачета, бягайте момчета” и да разчиташ, че ще събудиш музикалния му интерес.

 23. Todor says:

  Даааа пропадай български народ, пропадай, слушайки чалга !
  За да станеш кифла трябва да си поне на 12-13 година, задължително да се обличаш като к**ва и най-важното- да слушаш ЧАЛГА! От тука се почва мили чалгарченца, и се стига на магистралата при момичетата или в най-добрия случай – барманка в долнопробно кафене. А при момчетата – в повечето случаи общи работници 🙂
  На кратко, няма да се обяснявам много – чалгата промива мозъци, а този малоумник, който е написал това няма си на идея какви глупости пише 🙂

  • От коментарите тук си личи, че масата български мъже не обичат разкрепостените и секси женски, а напротив – грозно облечените и миришещи метълки. Ибаси 🙂

   • Alexandria says:

    Моля? Ти някога виждал ли си метълка?Погледни себе си преди да говориш за другите. Аз съм метъл. Познавам и други като мен. Спокойно мога да кажа, че са образовани и културни хора. Ако може първо виж себе си и след това коментирай другите.

 24. Erlandsson says:

  “истински стойностните неща” – EPIC FAIL!

 25. Vikernes. says:

  На тази публикация, малоумнико…….сменил си думата “чалга” с “метъл” и вече се мислиш за много умен. Сори, но си ебаси боклука, щом дори сравняваш ПАНТЕРА с азис ……тц,тц. Накъде отива тая България бее…

 26. Longanlon says:

  Всички метъли са педофили и зоофили, то е ясно.

  • nname.org says:

   и прославят САТАНАТА!

   • Маринела says:

    Eй, пак продължавате. Спрете критиката към другия! Защитете собствената си позиция. Какво му е хубавото на това да слушаш чалга, с какво те обогатява и какви положителни качества притежават чалгаджиите?

  • Slav40 says:

   Забрави и некрофили… 😉

 27. Abbe,, da vii ebem v gyza.. i az slysham chalga ama i metaL I da vi sfetna che chalgata razvaLQ xorattta.. zardi chalgatta.. Deca na po 12-13 godini rajdattt ! DECA RAJDAT DECA.. Shtoo si ne ebete maikittte a ?! :X.. koi shh vi slysha vashta CHALGADJIISKA POMIQ !.. DEii taq statiq napraoo izbiii ribatta,, .. OT CHALGATA OSFEB KYRVI Drygo ne izliza ! ; )) Aee .. _|_ FUCk off ! ;x ; (( :PP ..

 28. Stamat says:

  Браво, брависимо 🙂
  Ти, братле, печелиш приза за крал на тролите 😀 Гоуемец!

 29. Богдан Аспарухов says:

  АБЕ ЕЙ ЛАЙНО НЕЩАСТНО Я СЕ ГРЪМНИ Е ! МЕТЪЛ ФОРЕВЪР!

 30. Sen Jermen says:

  Да сравняваш чалгарите с гении е малко прекалено…Аз нямам нищо против всеки да си слуша каквото иска, само че нека го ЧУВА освен да го слуша. Забележете един чалга текст…какво послание носи? Секс, пари, наркотици и тн. За клипове да не говорим. Виждам, че явно не си фен на метъла, но просто съпостави един текст на метъл песен и на чалга песен.
  Обичайте се ^^

 31. Pathfinder says:

  Извинявай, който и да си писал статията, ти говориш такива глупости, каквите не съм виждала през живота си. Хора като теб ме отвращават. Харесва ви, когато пеят за с**с, да си въртите д****о на масата. Но не ви харесва истинската музика. Вие чували ли сте метъл, да ви питам? Не онези, дето слушат метъл, стават простит*тки, а онези мазни, жалки, долни чалгарки. Чалгата е музиката на циганите. Е, от циганин до циганин има разлика, но става дума за онези, дето крадат и живеят на нашия гръб с по десет деца минимум. Пуснете си една хубава метъл песен, после си пуснете Азис. Кое е музика, мазният глас и ужасният ритъм с по*но клипове, или метълът с невероятния инструментал и невероятните гласове? Хайде моля ви се, не ставайте смешни.
  П.С. Вижте и коментара на МХ, там е много добре написано това, което аз не написах…
  П.С.2. Вижте какви ужасни, неграмотни и… ОТВРАТИТЕЛНО НАПИСАНИ коментари тип “фостата” (най-голямата простотия след тази статия) са писали умните ви, хубави чалгари. (който не усеща – ИРОНИЯ Е.)

  • Pathfinder says:

   Моля, не одобрявайте този коментар. Това трябва да е било шега, не съм го писала аз. Никога не говоря така и той би станал повод за огромни подигравки. Моля ви, моля ви… Не го одобрявайте.

 32. Gloriaa says:

  DAAAAAAAAAAAAA ! :D..

 33. Emillya Ivanova says:

  Това някакъв сайт за тотално обратното ли е?Този,който пише статиите сериозно ли си вярва?!?И какъв журналист е,не само с пристрастната си гледна точка и овното обиждане на един музикален стил за сметка на друг?Даже името си не е сложил под статиите си,колко жалко същество.За статията за чалгата дори нямада се хабя да коментирам,явно авторът,който я е писал е чалгар и търси интернет пространство,където да си начеше крастата.Простотията и циганията прелива отвсякъде,това е ясно,но така да обижда хевъ метъла,и то без грам да знае какво говори…дано умните,интелигентни хора не му се връзват.Не знам какво цели със статията”не на метъла”,но освен да покаже какъв простак,необразован,не-мислещ и пълен селяндур е,друго не е показал.За феновете на рокендрола,това е още един,продал душата си на евтиния деградирал морален свят-чалгария.

 34. Rumiana Mihailova says:

  Ха ха ха …коло съм права!!Под предишната “статийка”Да кажем НЕ на метъла! изразих мнението си ,което беше право пропорционално/ хе хе ало,възвишените носители на послания :)!!!! ползвайте преводач ако са ви сложни думичките,които ползвам!!/.
  Тук обаче много,ама много ми се иска да подкрепя /бъдещият да речем Достоевски-ама само какви изразни средства е използвал и колко пламено-патетично се е изказал човека/ тази статия!?!:)Защо ли?Защото иначе ще изпадна в противоречие със самата себе си.И за да се принизя до стила на писане/не очаквам някой,особено тук изходилият се статиописец да се издигне до моето мислене-no way!!/бих казала:Тъпите китайци са казали-Кгато нещо ти се случва ,означава,че си позволил то да се случи!!!!В нашият роден случай,ние направо си го искаме,просим,молим да стане…Драпаме със зъби и нокти синовете ни да започнат да скубят веждите си на 13-14 годишна възраст/като видя такъв и все ми се иска да го попитам ,кога ще му дойде цикъла/,а момите да бършат с гърбовете си масите в чалготеките,разтваряйки крака/и те най-късно на същата възраст!/Само да попитам,че може да не съм разбрала…поощряваме раждаемостта или ..така за спорта/скоро може и такъв спорт да се появи..няма да се учудя!!/!?А колкото до посланието на този вид “Музика”..леле…И ми хрумна идеята..България да вземе да се кандидатира за Гинес за най-много извратени от глава на населението!Щото,аз като чуя тази музика и ми става едно такова..получавам всички призначи на крайна интоксикация :гадене,повръщане,втрисане,халюцинации,агресия ит.н.И пак да ви напормя…това за робите…На простите и бедни/в случая говоря за душевно бедни!!!/ хора им дай хляб и зрелища…а те сами ще си надянат хомота!!!И още нещо..запомнете..Метал музиката е опасна за вашето здраве!!!Принуждава ви да мислите и ставате обществено опасни!!Така ,че..пак..спете..спете….Поздрави от една много ама много обществено опасна!!!!

 35. TrueBlood says:

  Не,не мога да повярвам,как въобще може така да толерираш чалгата и да я представяш като музика и култура.Да уточня : Метъл музиката е вид култура,вид изкуство…трябва да си изключително смотан и ограничен индивид,за да говориш така за нещо,което е толкова символично и прекрасно.Ти,който си писал това,въобще заслушвал ли си се в прекрасните звуци на китарата,китарните сола,ритъма на барабаните,невероятните гласове на вокалистите на бандите..ами уви-НЕ СИ,ама вземи го направи.Метълите са по-чистоплътни и душевно възвишени от всеки,колкото и богат и изтъкнат чалгар,който има по 5 бани у тях си..Хахах,супер долна помия сте.Вижде,аз не съм метълка,но много голяма част от близките ми приятели СА.Това са супер печените хора,интелигентни,чисти и богати,но духовно !…При тези хора,няма интриги,няма фръцкане,няма хвърляне на салфетки ( бтв,супер селско е ) . Била съм в чалготека и съм доста потресена от всичко което видях там.Всякакви курволетинки,мазни чичковци,които идват при теб и започват да ти разправят къде ще те водят и с какво ще те черпят,с мазни гласчета и ланци.МИ гнусни сте!Всяка “песен” от вашата “музика” съдържа еднакъв ритъм,почти дублиращи се текстове и почти еднаква визия като цяло.Първо се докосни до красивото и истинското,след това говори,че се излагаш доста 🙂

 36. Jesus says:

  Абе, хора,
  метъли, чалгари, а може и метали, ако държите да бъдете причислени към златото и платината,
  з а щ о
  не схващате най-очебийния сарказъм на света?

  (ДА ТАЗИ СТАТИЯ НЕ Е СЕРИОЗНА ГОСПОДИ)

  тоест, дотолкова ли са изпаднали хората в България?
  Честно казано, не е най-брилянтният сарказъм на света, но има някаква почва, а е и толкова очебиен, че ще ви извади очите с клечка за коктейлни маслинки.

  Моля ви, стига сте били глупави или още по-лошо – псевдоинтелектуални, карате ме да се срамувам от националността си.

 37. Гита says:

  Това някакво психологическо проучване ли е или социална статистика, а може би научен експеримент…? Бая народ е клъвнал, но не мисля, че ще ви свършат работа коментарите тук. Хората с истинско мнение по въпроса не биха се наредили сред тези коментари. Особено онези, които коментират нечистоплътността на металите, без да си дават сметка за това, че добре спретнатата учителка в гимназията или личният им лекар в бяла престилка, най-вероятно са метали – най-малкото защото като тийнердъжири тази музика е била на мода… За разлика от чалгата, при метъла има голям избор от стилове и няма човек, който да не е открил себе си поне в един от тези стилове. По темата може да се говори много. Бих ви дала и необорими факти, но не това е причината да се наредя сред доста глупавите кометари тук. Причината е в това, че ако предположенията ми за някакво проучване са вярни, би ми се искало да видя резултатите и изводите от него. Така че, моля споделето го!

 38. Mordor says:

  Браво на този писател ! Мисля да го поздравя със едно парче на Азис , но се отказах , защото ме е страх да не получи oстро, преходно състояние на помрачено съзнание с флуктуиращо протичане, характеризиращо се с общо объркване, неориентираност, нарушено мислене и памет, дефектни възприятия, халюцинации, и изразено моторно безпокойство (евент. до пристъпи на агресия); може да бъде причинено от различни токсични (при употреба на психоактивни вещества) и метаболитни нарушения, травми, тумори, инфекции, психични заболявания; различават се няколко форми: delirium tremens (alcoholicum), delirium mussitans, delirium cordis, delirium febrile, delirium furibundum’.Все пак виждам , че автора обича чалгата и може да изпадне в депресия затова му препоръчвам следния лек:Evanescence – Call Me When You`re Sober 🙂 Препоръчва се на тежко болни метали деградирали морално от злокачествен тумор в ушната област оф ко написах сега и аз не знам 🙁 Добре , че прочетох това просветление и спирам да слушам тежък melodic metal , че не знам кво пиша вече !

 1. June 26, 2012

  […] ПРОЧЕТЕТЕ ОТГОВОРА на всичките ви малоумни […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *