За МЕТЪЛА с любов

така, нека първо да помоля, метъла да не бъде бъркан с пънка!

границата между двата стила е малка, признавам, почти незабележима за непросветени хора (нищо не намеквам с това), но съществува.

грешното впечатление за метълите, готиците и рокаджиите е останало именно от пънкарите, не го казвам с мисъл да обидя някого. в днешно време всеки един стил се е променил, малко или много, но защо именно метъла да е свързан с нестабилна психика и достигане на дъното на обществото? бих казала, че именно тази музика е трудна за разбиране, не е за всеки, не е комерсиална, тя е неопорочена и такава ще остане. не тя е причина за гореспоменатите постъпки и поведения на деца, не желая да споменавам от какво реално е повлияно решението на малко момиче да се облича като момче или да се е*бе по барове. само искам да кажа, че това няма НИЩО общо с музиката!! това е въпрос на възпитание и личен избор. и в заключение, нека само изтъкна, че:

1. комунизма вече отдавна го няма, а смисъла от национализма е нулев
2. бащата и майката на създателя на тази статия също са слушали рок или метъл, тази музика не е от вчера и няма да загине днес

Коментар от Pantera131

You may also like...

3 Responses

 1. public image says:

  Ахххх тази пантерка 🙂 Разбира ги нещата 🙂

 2. Skunksa says:

  За жалост и това не е много точно.

  Да, публичният образ на пънка е откровено отблъскващ, а думата пънкар предизвиква неприятни асоциации в съзнанието на хората – нихилизъм, наркомани, упадък.

  Но това е една малка част, която обаче е комфортна за възприемане и назидание. И ние хората обичаме да съдим за една група хора, давайки за пример най-недостойните й членове.

  От пънка произхождат и доста други стилове, които са се обособили вече като отделни такива, но и от хардкор пънка освен групи със силни социални послания, прокламиращи не упадък, а будно съзнание, критика на съвременното общество и т.н. Също от пънка се заражда и движение като straight edge, което чрез музиката на банди като Minor threat използва, за да достигнат до младежта и да представят идеята за живот с чисто съзнание неопетнено от алкохол и наркотици.
  И ако човек посети различни фестове и концерти ще види, че образите, които отвращават и за жалост са станали нарицателно за пънкар са малцинство, а често дори и не влизат на самите концерти. Те са пънкари не заради друго, ами заради упадъчния имидж и извинението да са такива. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *