Въй Въй Брадър

Колко е VIP тоя Брадър само Нико Тупарев си знае, тази година ни сервираха главно ПАМЕЛА, която преседя има-няма 48 часа в Къщата. Останалите “звезди” по-скоро сами биха платили да са там, отколкото на тях да им плащат. Наградата също не е съвсем ясна, а съквартирантите видимо не се интересуват от нея. Продуцентите се поизложиха, дори не успяха да докарат Николета Лозанова.

Накратко за участниците:

Владо и Ирен не-Данаилови:
Момчето си е съвсем нормално като за дете на актьори, те всичките са така. Очакваната рейтингова бомба със Стефан Данаилов така и не се взриви

Бони
се оказа по-циганизирана, отколкото я мислех, и се престара да се прави на добра

Златка
спечели най-много от участието си в шоуто. Разви образa си от снимка в списанията до жив човек и това й гарантира участия по женските предавания поне за десетилетие

Багата
ми е доста потаен и съмнителен. Продъниха ни ушите с великата му спортна кариера, а не се изясняват причините, поради които е бил намушкан и почти убит като редова мутра

Мариана Попова
я знаех като нахално риалити жури, но ми хареса като човек. Не цепи басма на никого и не подвива опашка. Моментът с Ханес беше емоционалната кулминация на предаването

Къци Ножаров
наистина не е добре с главата. Преди години при Венета говореше как контактувал с извънземни, това е попреминало, още му е трудно да контактува със земни. Изолацията от групата си е точно резултат от собствената му болна амбиция и наркоманско желание да се върне на екран. Все пак беше единственият наистина известен от съквартирантите и зрителите го подкрепят по инерция. Ако старият Къци отпреди 10 години беше в шоуто, щеше да спечели.

Фънки
за първи път на екран разкрива и добрата си страна, което го бетонира като любимец на съквартирантите и на публиката

Люси и Камелия
по стара традиция продуцентите играят гейската карта, но този път хората в ролята са твърде хитри и не се получи нищо. Участието им е абсолютен пасив за шоуто. Щеше да е по-честно да ги броят като един.

Патрашката
участието й породи в мен един основен въпрос. Дали тази жена се е родила направо с тази прическа?

Иван Ласкин
се опита да доиграе образа си от “Черешката”, което породи агресия, алкохол, криене зад черни очила и извинения зад кадър. Трябваше да го направи като Фънки и да бъде просто себе си.

Дори и по-слаб, Биг Брадър повдига много теми, които “сериозните предавания” се опитват да коментират, но никога не го правят в дълбочина. Малцинствата, различната сексуалност, полигамията, морала, славата, лицемерието и прочие биват демонстрирани нагледно и коментирани на живот и смърт, което е ценно. Биг брадър е единствените избори, в които българинът гласува, а лицата му са единствения елит, нечленувал в ДС.

Ако деня го пишем “дъждовен”, то този сезон го пишем “кризисен”. Без големи звезди, без големи обрати. Давайте следващия!

You may also like...

10 Responses

 1. name says:

  кажи и за Орлин, де

 2. m0aner says:

  Нямаше ли и някакви други участници верно? Орлин и този Юлиян примерно

 3. Иван Димитров says:

  Извинявайте ако прозвучи все едно ви държа сметка, но бихте ли ми обяснили (коментаторите и автора), защо сте го гледали и го гледате това предаване?

  Съвсем така нормално ви питам без да се заяждам.
  Интересни са ми причините, заради които го гледате.
  Забавление? Или може би от социално-психологическа гледна точка?

  Специално Свилен Милев понеже го чета много редовно, знам че се интересува от този телевизионен формат, та ако може той така да се обоснове.

  Благодаря предварително 🙂

  • m0aner says:

   Аз не го гледам 😉

  • nname.org says:

   предаването е добро, защото затворените хора си променят инстинктите и лесно можеш да ги наблюдаваш. за няколко седмици им се случват процеси, които иначе отнемат години.

   уви нямам време да следам изданията в другите държави, сюжетите и предизвикателствата там сигурно също са интересни

   Биг Брадър е тема още от Оруел. Все повече камери има и в ежедневния живот и гледайки хората там и играта им с публиката придобиваш социални умения как да минипулираш хората, които те наблюдават теб

 4. voxy says:

  по начало вип сезоните са скучни
  @Иван Димитров, предпоследният абзац не е ли достатъчен за да разбереш защо се гледа Big Brother? тва е най-силният социален експеримент до който имаш възможност да се докоснеш с един клик на дистанционното и да се забавляваш, няма нужда от много философии възмущения как някой не бил “за пример” и такива глупости, не са за пример и убийствата във филми, игри, новини…. но това не създава проблеми на обществото

 1. March 27, 2013

  […] се оказва издала прословутата си книга за Вип Брадър. Обаче хартията е бавна медия. Докато се напише, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *